Hoi Meike, Ik zat nog even

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Bozita Robur Breeder & Puppy XL Hoi Meike, Ik zat nog even

#82791

arend
Sleutelbeheerder

Hoi Meike,
Ik zat nog even verder op jouw site te kijken en zag dat je ook al veel informatie over kvv en barf op jouw site hebt staan! Heb even snel gekeken en zag al snel dat ik voor mijn pup van bijna 3 maanden oud 50gr per kilo lichaamsgewicht moet geven (600gr dus). Ik neem aan dat dit voor de hele dag is, en dan verspreid over 3-4 maaltijden? Of lees ik het verkeerd en moet ik 3-4 keer per dag 600gr geven (totaal 1800 tot 2400 gr vlees)? Dit laatste lijkt me een beetje veel……
Zit er in het samengestelde kvv ook levertraan, kelp, lijnzaadolie en yoghurt? Of moet ik dit nog toevoegen?
Ik vind het erg interessant en heb er een heel goed gevoel bij om mijn hond zo te gaan voeren, maar wil het wel volgens de juiste richtlijnen doen, want als er toch ergens een tekort van is, ontwikkelen de botten zich niet goed genoeg en worden dan bros ipv sterk en dat wil ik natuurlijk niet!
Hiervoor hebben we een Dobermann teefje gehad en zij is 13 jaar geworden en heeft altijd brokken gehad van veel verschillende merken, van goedkoop tot duur. Maar vanaf haar 7e of 8e levensjaar kreeg ze maagproblemen en spuugde veel gal, als we dan van merk wisselden, was het een paar maanden weg, maar het kwam altijd terug. De laatste 2 jaar van haar leven had ze ook nog veel last van haar gewrichten tijdens het opstaan en lopen.
Nu begrijp ik wat wij al die jaren uit onwetendheid “fout” hebben gedaan!
Ik heb nog voor ongeveer een week puppybrokjes van de fokker in huis en heb dus nog een paar dagen de tijd om me goed te oriënteren op kvv en om uit te zoeken waar ik het kan kopen (we wonen in Duitsland) en dan wil ik overstappen.
Ik hoor het graag van je!
Groetjes Layla