Hoi Renate,

#83778
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Hoi Renate,

Dat klinkt inderdaad niet goed! Allevijf de honden zijn niet helemaal optimaal op de combi van deze drie merken? Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen. Bijvoorbeeld zelf toevoegen van groentes, de makkelijkste manier is om wat extra groentes te koken bij het avond eten en deze de volgende dag (of dezelfde avond) bij het voer te geven. Voordat je overgaat op brokken, kun je ook kijken of het helpt als je bijvoorbeeld 5% gekookte rijst of haver door de kvv mengt. En je kunt kijken of het helpt als je een goede multivitamine voert. Je kunt ook kijken of het beter gaat als je (ongeveer) 10% pens erbij voert, en/of boekmaag. En je kunt ook al deze dingen tegelijk proberen natuurlijk. Je kunt ook eens Carnibest weglaten, om te kijken of het ligt aan een premix of kopvlees, die kunnen ook verstoringen geven.

De merken zijn in principe prima, maar dus kennelijk geen ideale voeding voor jouw honden. Is de ontlasting wel hard genoeg? Anders kan het voor de anaalklieren helpen om een kvv te voeren waar meer calcium inzit, of zelf wat vleesbot toevoegen voor de honden met de anaalklierproblemen.

Verder kun je eens een ongiftingskuur doen en/of gezonde kruiden toevoegen. Voer je ook vette vis? Omega 3 is belangrijk in een menu. Maar kweekvis kan ook weer problemen opleveren door de chemicalien. Het kan helpen om gezuiverde visolie te geven in plaats van vis, maar ik denk dat dit niet de oplossing is in jouw geval.

Tenslotte kun je natuurlijk proberen of je honden gezonder zijn als je er brokken bijgeeft, maar ik ben ervan overtuigd dat wat een brokkenfabrikant in zijn brokken kan stoppen, je zelf ook aan een menu kunt toevoegen.