Ik heb goede ervaringen

#83000

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Ik heb goede ervaringen gehoord met Orijen 6 fish, dit is wel een dure brok voor drie grote honden, maar wel een goede. Andere brokken met alleen vis zijn Wolfsblut Wild Pacific en Dog Lovers Gold Passion Fish and Sweet potato, maar met deze brokken ken ik geen ervaringen met honden die jeukklachten hebben.

Lastig met voedselallergie is dat er ook weer een nieuwe allergie kan ontstaan. Zoals waarschijnlijk met de brokken met lam is gebeurd. Aangeraden wordt daarom om twee brokken af te wisselen. Begin met de ene brok, als de klschten verdwijnen weet je dat deze goed is en kun je de tweede brok introduceren.

Wat tussen brok en vers vlees inzit, en hiermee beter is dan brok en ook goede resultaten geeft bij honden met allergie, zijn gestoomd voer, hondenworsten en luchtgedroogd voer. Gestoomd voer en luchtgedroogd voer zijn er in varianten met 1 diersoort, maar het is weer een stuk duurder. 

Ik begrijp dat rauwe vleesvoeding lastig is met drie grote honden. Als het geen optie is om 100% rauw te voeren, zou het al voordelen leveren om gedeeltelijk rauw te voeren. Bijvoorbeeld 1 of 2 dagen per week. Dit is goed voor de darmen en een goede darmgezondheid kan een nieuwe allergie helpen voorkomen.