Ik heb Green Valley van de

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Celtic Connection Ik heb Green Valley van de

#83582

Kell Snelders
Bijdrager

Ik heb Green Valley van de lijst geschrapt :-) Blue Mountain behoud ik wel ondanks de 2,4% calcium omdat deze grote brokken zijn, maar moest ik die dan mengen dan neem ik een smaak met de helft minder calcium. Nu meen ik me te herinneren dat ik vroeger alle proefpakketen van 2kg heb besteld en ik had toen toch geen last met rare ontlastingen. Als je binnen hetzelfde merk blijft, zal dit dus wel meevallen denk ik? Ik denk nu 8 goede smaken te hebben rekeninghoudend met eiwit, koolh., vet en calcium % dankzij jouw uitleg. 

Ik ben er nog niet uit of ik 2 smaken zal samen voegen of elke keer een smaak apart. Daar ik zakken van 15kg bestel, is het beter 1 smaak te hebben zodat maar 1 zak open is. Maar ik ben bang dat de gewenning naar een andere smaak dan minder goed zal verlopen. Wanneer ik 2 smaken meng dan zal er altijd eenzelfde smaak in zitten. Bv. Blue Mountain met Black Bird, daarna Black Bird met Hunter Pride,… Of verkoop ik nu zever in pakjes? :-) Wat je al jaren doet, ben je gewoon en het is lastig om een gewoonte te doorbreken :-) Maar ik wil het beste voor mijn honden uiteraard! Ook rekening houdend met KVV, dus zakken langer open… 

Waarom ik problemen heb met rijst in een brok dat is me een raadsel. Kan je achterhalen of er veel rijst zit in Range Lamb en Alaska Salmon? Buiten rijst zit er niets graan in hé? Ik lees op je brokkenvergelijker dat het bruine rijst, rijstkiemen en volkoren rijst is. Ja, toch weer gewoonte hoor om dat niet te geven. Lastig! Overtuig me :-) 

Het is gemakkelijk om deze 2 smaken weg te laten. Dan blijven er nog 6 over natuurlijk. Ik ben echt heel blij met je uitleg. Ik vind nu wegwijs wat het voeren van mijn honden betreft.