Ik heb ook de andere

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Real Nature Wilderness Ik heb ook de andere

#83705
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Ik heb ook de andere varianten even goed bekeken. Ziet er allemaal prima uit, veel vlees, geen natriumseleniet en deels gecheleerde mineralen. 

Pure Country bevat het meeste vers toegevoegde vlees en vind ik een hele goede keuze. Aan het eiwitgehalte kun je ook zien dat er veel vlees inzit, er zitten geen andere eiwitbronnen in dan vlees.

Wild Valley bevat wat minder vers toegevoegd vlees (10%), maar bevat veel vleesmeel. Vleesmeel vind ik zelf een betere eiwitbron dan diermeel (zoals rundermeel, in plaats van rundvleesmeel). Het eiwitgehalte is iets lager (31%) en daarmee geschikt voor honden die een erg hoog eiwitgehalte niet goed verdragen. Deze brok bevat geen kip, wat fijn is voor honden die hier allergisch voor zijn.

Black Earth bevat voornamelijk diermeel, dat vind ik jammer. Dit is wel de enige brok die geen aardappel bevat, maar erwten en bataat. Dit geeft een minder sterke suikerspiegelschommeling. Ook hier zit 31% eiwit in. Het bevat wel kip, dus niet geschikt voor honden die hier allergisch voor zijn.

Wide Savannah bevat 10% vers toegevoegd vlees en de rest is diermeel. Het heeft een hoog eiwitgehalte (38%) en bevat veel vlees. 

Fresh water is een vis-brok met 20% verse toegevoegde vis, dat is een prima hoeveelheid. Daarnaast ook gedroogde vismeel, wat bijelkaar voor een mooi en niet te hoog eiwitgehalte zorgt (31%).

Pure Country Junior is een prima brok voor pups. Het bevat veel vers toegevoegd vlees en daarnaast vleesmeel (geen diermeel). Het calciumgehalte lijkt wat hoog met 1,6%, maar is niet te hoog doordat het een calorierijke brok is en je hier niet veel van hoeft te geven.