Ik kan alleen maar beamen wat

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Geloofwaardigheid Ik kan alleen maar beamen wat

#83023

arend
Sleutelbeheerder

Ik kan alleen maar beamen wat Leonneke zegt. Dierenartsen krijgen in hun gehele 6-7 jarige opleiding , 10  hele uren voedingsleer en tot voor een paar jaar ook nog van de directeur van een brokjes fabriek.!?!  Studenten zijn zelf gaan eisen dat er meer aandacht aan voeding besteed zo gaan worden en met name ook over rauwvoer. Er is dus hoop voor de toekomst als er voer advies gegeven gaat worden.

Maar tot nu toe strekt de kennis van de gemiddelde dierenarts over voer niet verder dan wat de vertegenwoordiger van een merk de dierenarts verteld ( wijsmaakt zijn mijn woorden).

En de inkoop  – en dus ook het advies aan de client- hangt vaak weer af van de bonus die gegeven wordt !! Royal Canin ( dieetvoer) kan een hele praktijk van instrumentarium , kleding enz. voorzien en zal dus vaak ook als eerste aanbevolen worden.

Er is geen betere voorlichting te verkrijgen voor de beste voeding voor hond en kat als deze voedingswijzer en een groot aantal andere websites die al jaren lang voorlichting geven over goede voeding en die nu gelukkig door een aantal dierenartsen die het belang van goede voeding beginnen te erkennen , langzaam aan serieus genomen gaan worden.

Diervoeding is een miljoenen industrie en de pioniers die de fabrikanten begonnen aan te klagen over alle rotzooi die er in de honden en kattenvoer zat , zijn kapot geprocedeerd.

Toch is er door hun acties en het opkomend besef van eigenaren dat er beter voer moest komen veel veranderd door het opkomen van vers/rauw voer en brokken zonder granen. Helaas zit er in het gangbare fabrieksvoer nog heel veel wat niet in honden en kattenvoer thuishoort. Maar ook bij het blikvoer zijn steeds meer goede merken te vinden.

Helaas koopt het gros van de mensen nog steeds het ogenschijnlijk goedkope supermarktvoer wat voornamelijk alleen bestaat uit vis/slacht afval en granen, en suiker , bergen suiker !!