Ja ook voor de eiwitten in

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Kvv voor de hond KVV weinig eiwitten Ja ook voor de eiwitten in

#83339

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Ja ook voor de eiwitten in rijst kan een allergie opgebouwd zijn, maar aangezien je al een tijd geen rijst meer voert, zal dit toch niet de huidige boosdoener kunnen zijn.

Zou er ook een andere factor mee kunnen spelen dan een voedingsallergie? Een allergie voor iets in de omgeving, een schoonmaakmiddel, een bepaalde stof in huis of in de tuin? Ik heb niet zoveel zicht op de ontwikkeling van de klachten en de veranderingen van voeding. Het kan zijn dat er een omgevingsallergie was die klachten veroorzaakten, maar doordat je kvv ging geven het immuunsysteem wat meer tot rust kon komen en daardoor de klachten milder werden. 

Je hebt een paar keer geprobeerd om zes weken 1 diersoort te geven die ze nog niet had gehad en de klachten bleven hetzelfde? Dan lijkt het erop dat het niet een allergie voor bepaalde diersoorten is. Sommige dieren reageren op bijna alle eiwitten, maar dat is heel zeldzaam. 

Wat betreft de brokken van de dierenarts, daarmee kun je wel beter determineren wat er aan de hand is. Als de klachten blijven, zul je het buiten de voeding kunnen gaan zoeken. Als de klachten verminderen of verdwijnen, dan weet je dat er toch iets met voeding te behalen is. Het is geen optimale voeding, maar als ‘test’ zou je het kunnen overwegen. Er zijn trouwens ook gehydroliseerde vleesworsten. Je vindt ze in het overzicht onderaan dit artikel: http://www.voerwijzer.com/hypoallergene-brokken-met-gehydroliseerde-eiwitten