Ja, rauwe kip kan salminella

Home Forums Brokken Overige verse kip in KVV samonella ?? Ja, rauwe kip kan salminella

#82797

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Ja, rauwe kip kan salmonella bevatten, al geloof ik niet dat 99% van de kip salmonella-besmet is. Honden die rauw gevoer worden, hebben een hele zure maag, waarin de salmonella niet overleeft. Voor de hondenbaasjes die het voeren is het risico om er ziek van te worden groter, dus werk hygiënisch.Op een website van een dierenarts las ik dat de honden die wel salminella kregen, vaak hondenkoekjes of brokken erbij kregen, wat het maagzuur minder zuur maakt en de salmonella dus meer kans op overleven heeft.

Underdogfood ziet er goed uit voor de prijs, alleen ik hou nooit zo van de marketingverhaaltjes.

– dit is een premiumbrok – er is geen definitie voor deze term, dus dit zegt eigenlijk niks

– er zijn voldoende melkeiwitten toegevoegd voor een zeer hofe kwaliteit – voor zover ik weet is melkeiwit geen eiwit van hogere kwaliteit dan vlees: de aminozurensamenstelling is anders. Alle informatie die ik over melk lees is dat het niet gezond is en juist voor klachten kan zorgen. Voor een pup, waarbij de darmflora nog in opbouw is en het risico op allergie wat groter is, zou ik dit vermijden.

Om deze brok goed te beoordelen zou ik alle ingredienten willen zien. Er zou 25% graan en 40% vlees inzitten (wat vraagtekens oplevert bij 28% eiwit, zeker als er naast het vlees nog melkeiwit, hemoglobine en viseiwit zit – dan zou het eiwitgehalte veel hoger moeten zijn). Wat zijn dan de overige 35% ingredienten… 

Wat betreft het vleesgehalte bevat de puppybrok iets meer vlees dan Markus Muhle. Heb je Naturis Puppy ook overwogen? Die bevat nog wat meer vlees. Helaas is de samenstelling daarvan ook vrij wazig.