Jarco voor hond en kat

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Jarco Jarco voor hond en kat

#82637

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Hoi Marja,

Je hebt nogal wat vragen. Ik zal ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

1. Je honden. Je vraagt je af of Jarco goed voor je honden is.

Daar is natuurlijk geen goed antwoord op te geven, maar ik denk dat er veel beter voer voor je honden is. Je zegt dat je Jarco voert omdat je geen bha en bht in het voer wil, maar er zijn nog maar weinig merken die dat doen. Prins en Farmfood ook zeker niet, alleen de goedkope supermarktmerken en sommige dure merken van grote fabrikanten zoals Royal Canin. In Jarco zit veel graan en ook soja, in dit artikel (engelstalig) kun je lezen waarom soja niet goed is voor honden en katten. Een goede brok bevat naar mijn mening geen soja en wel vlees als eiwitbron. En niet zoveel granen, en zeker geen glutenhoudende granen zoals tarwe en gerst.

2. Je katten. Je kater krijgt nu Jarco delicate en dat gaat goed. Je zwervertje spuugt vers vlees uit.

Het klopt dat ik me minder verdiept heb ik voeding voor katten, maar aangezien er veel overeenkomsten zijn tussen de voedingsbehoefte van katten en honden, kan ik hier wel wat over zeggen. Ook Jarco delicate heeft niet de samenstelling die ik zou kiezen, er zitten namelijk maisgluten in. Beter zou zijn als de eiwitbron alleen vlees (en eventueel ei) zou zijn. Maar bij moeilijke gevallen is het vaak al heel prettig als je een brok vindt waar de kat het wel goed op doet. Toch zou ik voor katten eerder voor een van de graanvrije merken kiezen met veel vlees, zoals in dit overzicht

Waarom je zwervertje vers vlees uitspuugt weet ik niet. Soms moeten de darmen er erg aan wennen en gaat het wel goed als je het vlees eerst kookt en steeds rauwer voert. Dus eerst zolang koken tot het 'gaar' is, en daarna steeds minder lang koken. 

Op Voerwijzer kun je lezen waarom ik vers vlees een veel betere voeding vind voor honden en katten. Het hoeft niet duurder te zijn dan brokken. Ook ik ben tegen bio-industrie. In Jarco zit wel vlees uit de bio-industrie. Er zijn diverse brokkenmerken die biologisch vlees, wild of scharrelvlees gebruiken. En er zijn ook vers vlees-merken die diervriendelijk vlees gebruiken, een overzichtje daarvan vind je hier.

Ik hoop dat je hiermee verder kunt.