Lijnzaad

#83563

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Lijnzaad

Bevat omega 3 vetzuren, waardoor het vaak als gezond ingredient wordt gezien. De omega 3 vetzuren in lijnzaad (ALA) zijn niet bruikbaar voor het lichaam en moeten eerst door de lever worden omgezet in bruikbare omega 3 vetzuren (DHA en EPA). Hoe effectief dat gebeurd, is onduidelijk. Bij mensen gebeurt het niet altijd erg effectief. “research clearly indicates that the conversion of ALA to EPA and DHA is extremely limited. Less than 5% of ALA gets converted to EPA, and less than 0.5% (one-half of one percent) of ALA is converted to DHA.” (Bron: http://chriskresser.com/why-fish-stomps-flax-as-a-source-of-omega-3/) Ik vermoed dat dit honden er niet beter in zijn dan mensen. Wat zo jammer is, is dat ALA (net als de andere omega 3 vetzuren) wel erg kwetsbaar zijn voor hitte en zuurstof en dus deels oxideren in een brok, terwijl het dus mogelijk weinig toevoegt.

Biergist

Hierover verschillen de meningen. Sommigen zeggen dat het zorgt voor schimmel in de darmen (candida) en anderen zeggen dat het een goede bron is van B-vitamines en vezels. Ik zelf denk dat het problematisch kan zijn bij honden die gevoelig zijn voor candida, maar dat honden met een goede darmflora het een gezonde toevoeging kan zijn.

Die folder, staat daar meer info in dan op de website? Altijd interessant, je mag hem sturen naar info@voerwijzer.com, dankje!