Lotgering aanvullen met brok

#82474

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Hoi Peggy,

Het lijkt me niet nodig om Lotgering aan te vullen met brokken. Als je kijkt naar de vitamines en mineralen die een hond nodig heeft, zijn deze allemaal in vlees (en groenten) te vinden. Alhoewel het heel lang geleden is, was de hond ooit wolf en in de jaren is het verteringssysteem bijna niet veranderd. 

Misschien kun je je kennis vragen om welke vitamines het dan gaat? Als je op een forum als barfplaats of voernatuurlijk kijkt, zijn daar mensen die al (soms wel tientallen) jaren hun pups afspenen en/of voeren met alleen vlees met eventueel groenten. Hun ervaring is juist dat de pups gezonder opgroeien op alleen rauwe voeding. Zeker bij grote rassen is het voor de botopbouw belangrijk om een natuurlijke calciumbron (bot) te voeren, in brokken zit dit niet.

Nu zijn er recent voedingsanalyses van Lotgering bekendgemaakt en ik moet zeggen dat de voeding erg vet is. Wat daar het nadeel van kan zijn, is dat je pup er minder van kan eten (ivm te dik worden) en daardoor tekorten oploopt. Hoe groot dit risico is weet ik niet, maar ik zou er wel voor kiezen om Lotgering tenminste aan te vullen met een beter merk. Een betaalbaar goed merk is bijvoorbeeld Darf (biologisch) of Shaweca, maar je kunt natuurlijk ook zelf even kijken op http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken