Mager, jeuk en groeipijn, dat

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? welke brok moet ik voeren?? Mager, jeuk en groeipijn, dat

#83454

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Mager, jeuk en groeipijn, dat klinkt niet zo fijn voor je herder, en daar is met betere voeding vast wat aan te doen. Heb je dit artikel al gelezen? http://www.voerwijzer.com/calcium-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen

Er zijn maar twee brokken met minimale toevoeging, maar verder bevatten alle brokken synthetische toevoegingen. Ook toegevoegde vitamines en mineralen kunnen problemen geven. Maar daarnaast zijn er heel veel dingen in brokken die problemen kunnen geven. Daarnaast is een allergie voor een diersoort en/of graansoort een mogelijke oorzaak.

Als ik jullie was zou ik toch eens zes weken proberen alleen rauwe vleesvoeding te geven, die geschikt is voor pups van grote rassen (let op calcium en fosfor zoals ik in het artikel omschrijf) en eventueel daarbij een premix vermijden en diersoorten vermijden die hij al heeft gehad. Hiermee kun je testen of het aan de voeding ligt en de darmen en andere organen kunnen zich herstellen. Als na zes weken de klachten verdwenen zijn, kun je van daaruit langzaam een menu opbouwen. Bijvoorbeeld met een paar brokdagen. Of natvoer.

Welke brokken? Dat kan ik zo niet zeggen. Dan zou ik moeten weten wat je hebt geprobeerd en wat beter/slechter ging.