Oh wat fijn dat het goed gaat

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Welke brok?? Oh wat fijn dat het goed gaat

#83791
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Oh wat fijn dat het goed gaat! Dat wijst dan toch op een allergische reactie voor een dierlijk eiwit. Het zal waarschijnlijk ook goed gaan als je een voeding geeft met een diersoort die hij nog nooit gehad heeft. Daar kan namelijk nog geen allergie voor opgebouwd zijn.

Bij brokken is het altijd goed om ook natvoer te geven. In dit geval dus ook eentje met gehydroliseerde eiwitten of met alleen een diersoort die hij nog nooit gehad heeft.

Bij voedingsallergie is de kans groot dat de darmen niet optimaal in orde zijn. Niet volledig verteerde eiwitten kunnen door de darmwand heen, waardoor er een immuunreactie optreed en bij herhaaldelijke blootstelling ontstaat er een soort herinnering en is de allergie ontstaan. Je kunt de heling van de darmwand verbeteren door bone broth door de brokken te doen. Liever natuurlijk geen brokken maar rauwe vleesvoeding of zetmeelvrij natvoer, maar dat is dus geen optie begrijp ik. Verder is een probiotica goed om te supplementeren, zeker als je alleen brokken voert. Probiotica helpt de darmflora te optimaliseren, wat ook effect heeft op het afweersysteem.