Op de website van Denkadog

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Baldo High Premium Op de website van Denkadog

#82524

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Op de website van Denkadog staat dat er 15% vlees zit in Denkadog Excellent Croc. Dan zit er in deze Aldibrok dus nog meer vlees. In vlees zit altijd omega-vetzuren, maar niet alle fabrikanten zetten in de analyse hoeveel er van in de brok zit. Het is belangrijker om te weten hoeveel, omdat de balans ervan belangrijk is. Een goede balans omega 3 / omega 6 is 1 / 5, dus vijf keer zoveel omega 6 als omega 3. Meestal zit er teveel omega 6 in voeding.

Lees ook http://www.dapvandermark.nl/html/omegas.htm

Klopt, hoe eerder vlees vermeld staat bii de ingredienten, hoe meer ervsn inzit. Dit geldt als het om gedroogd vlees of vleesmeel gaat. Als er als eerste vers vlees vermeld staat en het gedroogde vlees of vleesmeel pas na de granen, dan zit er ook niet zoveel vlees in, omdat van hrt verse vlees nog zo'n 2/3 deel verdwijnt (vocht). 

Ik ben benieud hoe het bevalt José. Misschien kun je me een foto van de verpakking sturen (info@voerwijzer.com) met analyse, ingredienten, voedingsadvies en contactgegevens? Dan kan ik er wat meer over zeggen en opnemen in de brokkenvergelijker.