Sanimed Adult Rijst, maïs,

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Sanimed Sanimed Adult Rijst, maïs,

#82925
Voerwijzer Meike
Bijdrager

Sanimed Adult

Rijst, maïs, pluimveemeel, bietenpulp, pluimveehydrolysaat, vitaminen, globinepoeder, zalmolie,, pluimveevet, haringmeel, lamsvlees, rundvet, gist, kippenleverextract, eipoeder, lecithine, L-lysine, lijnzaadolie, kaliumchloride, DL-methionine.

21% eiwit, 10% vet, 2,5% vezel, 5% as, 8% vocht, 59% koolhydraten, 0.7% calcium, 0.5% fosfor, 0.15% natrium

Ervaringen ermee ken ik niet. Wel kan ik wat zeggen over de samenstelling. Het bevat voornamelijk rijst en mais (voor meer dan 65%), wat niet in een goede brok hoort. Dit kun je vergelijken met andere brokken door het koolhydraatgehalte te vergelijken. Granen bevatten ook nog eiwit, dus er zit altijd meer graan in dan het percentage koolhydraten. Het bevat weinig eiwit en weinig vet, minder dan ik zou aanraden. Gelukkig wel voornamelijk dierlijke eiwitten en dierlijk vet. Een kwalijk ingredient vind ik pluimveehydrolysaat, dit bevat msg en daaraan worden veel negatieve gezondheidseffecten toegeschreven.

Ze noemen mooie argumenten in de link die ik hierboven heb geplaatst:

– weinig eiwit, om de lever en nieren te ontzien: volgens de bronnen die ik betrouwbaar vindt, hebben vooral eiwitbronnen van slechte kwaliteit negatief effect op de lever en nieren en niet de hoeveelheid eiwit.

– goed verteerbare eiwitten, vetten en koolhydraten: niet beter verteerbaar dan een andere brok met goede vleesproducten en dierlijke vetten

– rijk in omega 3 vetzuren: dit klopt en vind ik ook een pluspunt

– weinig natrium om hartproblemen te voorkomen: ik ben eens in deze materie gedoken en volgens mijn informatie bleek dat er geen verhoogde kans is op hartproblemen, maar dat als er hartproblemen zijn wel op het natriumgehalte gelet moet worden. http://www.voerwijzer.com/artikelen/zoutgehalte-brokken

– hoog gehalte aan ruwe vezel voor een goede darmwerking; dit valt wel mee, is vrij gemiddeld