Sorry Deana, ik heb zo te

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Josera brokken Sorry Deana, ik heb zo te

#83436

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Sorry Deana, ik heb zo te zien je vraag over het hoofd gezien! Goed dat je nog even een berichtje plaatst, want nu zie ik het wel :)

Je vraagt naar een beoordeling van Josera Sensi Adult en Junior. Ik ben het er mee eens dat een wat hoger eiwitgehalte voor de meeste honden waardevoller is. Ik neem dan ook de Josera Sensi Junior:
Rice; poultry meat meal; poultry fat; duck meat meal 10,0 %; potato protein; salmon meal 4,0 %; poultryprotein, hydrolised; sugarbeetpulp; carob meal; lignocellulose; yeast; sodium chloride; potassium chloride; chicory powder; lea seed husks; dry mushel meat.
30% eiwit
17% vet

Dit lijkt een prima vleesgehalte te hebben inderdaad. De volgorde van de ingrediënten (van veel naar weinig) zal kloppen. Er zal ongeveer 40% rijst inzitten, en ik denk bij elkaar ongeveer 25% vlees. Het vlees is toegevoegd als vleesmeel, wat een prima eiwitbron is. Het eiwitgehalte wordt nog wat omhooggehaald doordat er tussen de 4% en 10% geïsoleerd aardappeleiwit inzit. Naar mijn mening voegt dit niet veel toe en biedt vlees een betere aminozuren-samenstelling, maar het is te prefereren boven zetmeel.

De mineralen zijn toegevoegd in goedkope vorm, in tegenstelling tot Dog Lovers Gold, die ook gecheleerde mineralen gebruikt. Ik heb even op Zooplus.fr gekeken naar wat er beschikbaar is, maar behalve Acana en Orijen zie ik andere geen goede brok met gecheleerde mineralen. Taste of the Wild bevat ook deels gecheleerde mineralen, maar geen rijst. Renske Masterclass bevat wel rijst, genoeg vlees (ook 30% eiwit, maar zonder geïsoleerde plantaardige eiwitten) en gecheleerde mineralen. Op hun website staat dat ze “een lijn” in Frankrijk hebben, maar ik kan hier geen adressen van vinden. Als je geïnteresseerd bent in deze brok, zul je de fabrikant even moeten vragen denk ik. Ze hebben een fijne klantenservice.

Als je voor Josera gaat, ben ik erg benieuwd hoe het bevalt. Ik vraag me namelijk erg af welk ingrediënt in Acana en Orijen niet beviel. Het kan aardappel geweest zijn, als je het een jaar geleden geprobeerd hebt, nu zit dat er niet meer standaard in. Het kan ook het hogere eiwitgehalte zijn, en dan heb je kans dat je het op Josera met 30% eiwit ook hebt. Wat je dan heel goed kunt doen, is verteringsenzymen toevoegen en/of kleinere maaltijden, bijvoorbeeld 3 keer per dag in plaats van 2 keer.

Laat je weten hoe het gaat straks?