Toch wel bha enzo? Ik zag dat

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Bozita Robur Breeder & Puppy XL Toch wel bha enzo? Ik zag dat

#82792

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Toch wel bha enzo? Ik zag dat ik in een oude beoordeling over het merk hier ook over viel, maar dacht dat ze het veranderd hadden omdat op de internationale site juist staat dat het er niet inzit. Ik heb me niet verdiept in puppy brokken, dus zou zo ook niet weten welke merken geschikt zijn. Een goede keus om je te richten op rauwe voeding!

Die richtlijnen op Barf-natuurlijk zijn afkomstig van Ian Billinghurst, maar er zijn meerdere visies, zoals je misschien wel gelezen hebt in het artikel 'percentages (hond)' op Voerwijzer. Ik ben van mening dat je de percentages moet kiezen die bij je hond passen, en die ontdek je door te proberen. Als je 60% rauwe vleesbotten voert, moeten deze heel goed bevleesd zijn om geen problemen met de ontlasting te krijgen. Als je de artikelen op Voerwijzer leest, zul je hier wat inzicht in krijgen. Ik heb nog niks geschreven over de toevoegingen, maar zal kort wat zeggen over de toevoegingen die je noemt, want die zitten niet in kvv.

Levertraan – hierin zit vitamine D en A. Dit zit ook in lever, dus als de kvv lever bevat, dan hoef je geen levertraan toe te voegen. Een goede kvv bevat lever.

Lijnzaadolie- hierin zit omega 3. Dit zit ook in vis. In vis zit een actieve Omega 3, terwijl in lijnzaadolie een omega 3 zit die nog omgezet moet worden door het lichaam. Ook zit er vitamine E in lijnzaadolie. Dit zit ook in noten en bladgroenten. De meesten voeren noten en bladgroenten bij een zelf samengesteld menu en geen lijnzaadolie. In kvv zit soms wel lijnzaadolie.

Kelp- hier zit veel jodium in. Dit zit ook in vis. Als je vis voert, hoef je geen kelp toe te voegen. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand kelp bijvoert. Ik denk dat je ook snel teveel voert, want er zit echt heel veel jodium in. Sommigen voeren wel spirulina, een zee-alg met wat minder jodium en ook heel veel andere gezonde stoffen.

Yoghurt – geen idee waarom dit goed zou zijn. Er zitten goede bacterien in, maar het is gepasteuriseerde zuivel en dat is over het algemeen niet gezond. Dit is een onderwerp waar veel over gediscussieerd wordt. Sommige mensen voeren ook Kefir, voor de gezonde bacterien, een soort yoghurt de je in Duitsland in de Lidl kunt vinden. 

Klopt, de aanbevolen hoeveelheid is per dag en niet per maaltijd.