Waar je op kunt letten als je

Home Forums Brokken Overige Lam/rijstbrokken gangbare merken Waar je op kunt letten als je

#82452

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Waar je op kunt letten als je de hoeveelheid vlees en graan buiten beschouwing wilt laten:

– graansoorten : vermijd tarwe en tarwe-producten. Rijst schijnt het minste problemen te geven. Aardappel nog minder.

– vetgehalte: minimaal 15% zou ik kiezen

– vetbron: ik wil me hier nog verder in inlezen, maar zoals ik het nu begrijp zijn visolie en kippenvet het beste, het liefst geconserveerd met vitamine E.

– eiwitbron: vlees, geen gluten, soja of aardappelproteine, of andere plantaardige eiwitbronnen. Het liefste vers vlees en vleesmeel (gespecificeerd diersoort).

– diersoort: maakt niet zo heel veel uit. Rund en varken schijnen en hogere kans op allergie te geven door de verteerbaarheid of biologische waarde. Ook voor kip komt allergie vaak voor, maar ik weet niet of dat komt doordat kip gewoon het meest gebruikte diersoort is, omdat er kippeneiwit in vaccinaties zou zitten of door iets anders. In principe is kip goed verteerbaar.

Er komt nog een uitgebreid artikel over, maar ik ben bang dat dat pas januari wordt.