Wat een lastig op te lossen

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Kvv voor de hond Alleen spiervlees Wat een lastig op te lossen

#83553

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Wat een lastig op te lossen probleem lijkt me dat, wat sneu voor Chester. Ja puur spiervlees is op veel plekken verkrijgbaar. Bij bijna alle barf-verkooppunten wel. Ik zou voor ongemalen spiervlees kiezen. Dat is wel wat duurder meestal dan gemalen spiervlees, maar dat komt doordat het van betere kwaliteit is. Gemalen spiervlees kan ook bot bevatten (zoals het meeste hazenvlees dat verkocht wordt) en bevat minder kwalitatieve stukken. 

Diervriendelijk spiervlees wordt heel lastig, als het betaalbaar moet blijven. Biologisch vlees is eigenlijk alleen voor humane consumptie verkrijgbaar, en dus erg duur. Je kunt wel kiezen voor spiervlees van dieren die niet uit de intensieve veehouderij komen, dus de konijn dan vermijden. Bij Oervoer en Darf verkopen ze alleen vleesproducten van diervriendelijk gehouden dieren, dus daar zou je kunnen kijken. Misschien hebben ze wel konijn.

Ik zou heel goed kijken of mais echt nodig is ter aanvulling. Dit voegt namelijk qua voedingswaarde niets toe en geeft weer een risico op een slechte reactie. Wat is de reden van de dierenarts om te adviseren mais toe te voegen?