Wat een prachtig verhaal Erna

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Kvv voor de hond Dino Wat een prachtig verhaal Erna

#83100

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Wat een prachtig verhaal Erna en Dino, het ontroert me echt. Een zorgenkindje die na 1,5 weken vers vlees al zo veel is opgeknapt!

Bij her voeren van vers vlees is het belangrijk dat je compleet voert. Een tekort ontstaat niet binnen een paar weken hoor, maar als je langere tijd bepaalde voedingsmiddelen niet voert, gaan er wel tekorten ontstaan. Bij Vriesvoer is het lastige dat er te weinig bot verkocht wordt. Ik weet niet of je een barfpakketten hebt gekocht, of zelf losse producten hebt ingekocht, maar de barfpakketten bevatten:
– te weinig spiervlees
– te weinig vleesbot
– te weinig diersoorten

Ik adviseer je dit artikel goed door te lezen, vooral de laatste alinea over compleet voeren: http://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-zelf-samenstellen. Let er op dat niet alle vleesbotten geschikt zijn om te eten. Volgens mij verkoopt Vriesvoer veel dragende botten, maar dit is niet geschikt om op te eten doordat het bot te hard is. Dat zijn meer een kluifbotten.

Zolang Dino geen overgewicht heeft is het prima om meer te voeren. Volgens de algemene richtlijn (2% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag) zou Dino ongeveer 1,3 kilo nodig hebben. Maar natuurlijk verschilt het per hond hoeveel hij werkelijk nodig heeft. Het is lastig dat een hond het over het algemeen niet zelf kan aangeven hoeveel hij nodig heeft, de meeste honden vinden het vlees zo lekker dat ze veel meer zouden eten dan ze nodig hebben. Dit is natuurlijk gedrag, want een wolf wist nooit hoeveel dagen hij zonder eten moest, en het lichaam van de hond en wolf is er op ingesteld veel te kunnen eten en ook te kunnen vasten. Let dus zelf op het gewicht van Dino, als hij te zwaar wordt kun je de hoeveelheid aanpassen en als hij te licht blijft ook.

Kun je hier zo mee verder?