Wolfsblut Green Valley valt

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Celtic Connection Wolfsblut Green Valley valt

#83591

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Wolfsblut Green Valley valt met het calciumgehalte echt over de aanbevolen maximum hoeveelheid. Je kunt dat ook lezen in mijn beoordeling van de brok, die ik ook op de pagina over de brok heb staan. Het maximum wordt aangegeven in hoeveelheid calcium per 1000 kcal, omdat het belangrijker is hoeveel calcium de hond binnenkrijgt, dan het percentage calcium van het geheel. Ik zou niet boven de 2,2% gaan, maar bij een gemiddelde hoeveelheid kcal is 2,3% ook nog binnen de aanbevolen maximumhoeveelheid voor volwassen honden. Een normaal calciumgehalte is ongeveer 1%-1,5% in brokken.

Jazeker mag je een active-variant geven. Het zijn maar termen voor de marketing meestal. Er zit wat meer energie in, dan in de niet-active variant, en dat is geen probleem. Het voordeel is dat er ook minder koolhydraten inzitten.

Je kunt gewoon alle smaken combineren die je wilt, en kijk naar de honden (ontlasting, vacht e.d.) of dit goed bevalt of niet.

Ik vermoed dat je afkeer van rijst ontstaan is doordat veel mensen zeggen dat graanvrije voeding beter is voor honden. Ik vind echter rijst een prima koolhydraatbron.