Wolfsblut Grey Peak Adult, Senior en Small Breed

#82698

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Wolfsblut Grey Peak: Adult, Senior en Small Breed

Zoete aardappel (Adult: min. 35.5%, Senior: min. 42%, Small Breed: min 25.5%), geitenvlees (min. 23,5 %), gedroogd paardenvlees, paardenvet, erwteneiwit, aardappeleiwit, erwtenvezels, thijm, salie, Majoraan, Oregano, Peterselie, Immutop® (Topinamburkonzentrat), Vitamines, Mineralen, Bramen, Frambozen, Blauwe bosbes, Zwarte Johannisbessen, Vlierbessen, Appelbessen, Spirulina, Lijnzaad, Mannan-oligosaccharide (Prebiotisch MOS; min. 0,2 %), Fructo-oligosaccharide (Prebiotisch FOS; min. 0,2 %), Nucleotide (min. 0,17 %), Brandnetel, Meidoorn, Ginseng, Taraxacum (Leeuwentand), Anijszaad, Fenegriek. Bij de Seniorvariant ook: Glucosamine (min. 0.32%), MSM (min. 0.32%), Chondroitine (min. 0.22%)

Bij Senior en Adult staat aardappeleiwit en erwteneiwit op een andere plek in de samenstelling, namelijk na de mineralen.

  Eiwit Vet Vezel As
Adult 24% 16% 3% 8.5%
Senior 21% 10% 3.5% 9%
Small Breed 30% 19% 3% 8.5%

  1. Opvallend vind ik dat er geen verschil is tussen de samenstelling (incl. analyse) van de puppyvariant en de small breed variant. Ik vraag me af of er verschil is en wat dat verschil dan is. Voor de small breed-variant gelden eigenlijk dezelfde opmerkingen, behalve dat de hoeveelheid vet geen probleem zal zijn.
  2. Positief is dat bij Senior en Adult er minder geisoleerde plantaardige eiwitten inzitten, aangezien ze later in de samenstelling zijn genoemd. Zeker bij de seniorvariant zou ik dat belangrijker vinden, omdat er al minder eiwitten inzitten. Dan wil je dat het goede eiwitten zijn. Maar ook voor een gewone volwassen hond zou ik dat belangrijk vinden natuurlijk. Maar jammer dat ze er uberhaupt inzitten.
  3. Glucosamine, msm en chondroitine werken tegen gewrichtsproblemen. Ik weet niet welke hoeveelheden worden aangeraden bij losse suppletie, maar ik heb gelezen dat in veel brokken er te weinig van inzit om werkzaam te zijn. Ik denk dat Wolfsblut zich hier wel in verdiept heeft. Als je hond gewrichtsproblemen heeft, zou ik even nagaan of er genoeg inzit.
  4. Er zit in de Adultvariant niet zoveel vlees. Als je daar bewust voor kiest, prima. In de seniorvariant zit ook niet zoveel vlees, maar dat is standaard voor seniorbrokken, omdat het eiwitgehalte lager moet zijn. Lastig te zeggen of er in de Small Breedvariant meer vlees zit, aangezien ik niet weet en niet in kan schatten hoeveel procent van de eiwitten van plantaardige herkomst is.
  5. Jammer dat er niet een uitgebreidere analyse van voedingsstoffen is.
  6. Wel positief: de herkomst van het vlees is diervriendelijk en schoon.