Wolfsblut Grey Peak Puppy

#82697

Voerwijzer Meike
Bijdrager

Wolfsblut Grey Peak Puppy

Zoete aardappel (min. 25,5 %), geitenvlees (min. 23,5 %), gedroogd paardenvlees, paardenvet, erwteneiwit, aardappeleiwit, erwtenvezels, thijm, salie, Majoraan, Oregano, Peterselie, Immutop® (Topinamburkonzentrat), Vitamines, Mineralen, Bramen, Frambozen, Blauwe bosbes, Zwarte Johannisbessen, Vlierbessen, Appelbessen, Spirulina, Lijnzaad, Mannan-oligosaccharide (Prebiotisch MOS; min. 0,2 %), Fructo-oligosaccharide (Prebiotisch FOS; min. 0,2 %), Nucleotide (min. 0,17 %), Brandnetel, Meidoorn, Ginseng, Taraxacum (Leeuwentand), Anijszaad, Fenegriek

Eiwit 30%

Vet 19%

Vezel 3%

As 8.5%

  1. Er zit vrij veel vet in, vergeleken met de gemiddelde brok, maar het is wel allemaal dierlijk vet en daardoor lijkt het me geen probleem. Wel kan ik me voorstellen dat er door het hoge vetpercentage iets teveel calorieen inzitten voor honden van grote rassen. Voor meer informatie, zie dit artikel van dr Becker.

  2. Erg jammer zijn de geisoleerde plantaardige eiwitten. De beste eiwitten voor honden zijn de eiwitten uit vlees en niet plantaardige eiwitten. Hier zit erwteneiwit en aardappeleiwit in. Hierdoor is het lastig inschatten hoeveel vlees er werkelijk inzit en hoeveel eiwit van het vlees komt en hoeveel van plantaardige herkomst. Extra jammer: hierdoor is de brok ook niet geschikt voor honden die niet tegen aardappel kunnen.

  3. Zoete aardappel is een prima koolhydratenbron.

  4. Opvallend dat er veel bessen inzitten. Hier zitten vast veel gezonde vitamines en mineralen in, maar volgens mij ook veel suikers. En suiker is niet zoń goede koolhydratenbron. Maar ik neem aan dat de hoeveelheid bessen niet zo groot is.

  5. Verder gezonde ingredienten, zoals ginseng, fenegriek en spirulina. De werking van de andere kruiden ken ik ik niet. Lijnzaad is overbodig naar mijn mening. 

  6. Heel erg jammer dat de hoeveelheid fosfor en calcium niet bekend is. Als ik dit voer aan mijn pup zou geven, zou ik die hoeveelheden willen weten. De fabrikant van Wolfsblut heeft namelijk een andere visie op calcium dan ik, en vind een brok met meer dan 2% calcium nog prima voor pups. Het verschil in visie kun je in dit topic over Wolfsblut lezen.

Conclusie: Een redelijke brok, jammer van de plantaardige eiwitten, en ik ben ook niet zeker of zoveel vet nou goed is voor een pup. Verder erg jammer dat de hoeveelheid calcium onbekend is. Daarnaast, een prima brok, beter dan de gemiddelde brok nog steeds.