Advies hondenbrokken chronische pancreatitis

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Advies hondenbrokken chronische pancreatitis

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voerwijzer Meike 1 jaar, 4 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #87629

  Sammy
  Bijdrager

  Hallo,

  Ik heb een grote hond van 12 jaar en bij haar is chronische pancreatitis geconstateerd.ze kreeg altijd orijen maar nu moet ze dus op een nieuwe brok met zo weinig mogelijk vet. Nu heb je speciale brokken van bijv. Hill’s, Royal canin enz voor alvleesklier problemen maar mijn hond kreeg niet voor niks graanvrije brokken en ik wil het liefst zo houden. Heeft iemand misschien ideen of ervaringen met brokken en chronische pancreatitis?

  #87639

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Er staan meerdere brokken op Voerwijzer met een laag vetgehalte. Als je in de brokkenvergelijker (https://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken) bij de analyse lijkt staat daar het percentage vet bij.

  Geperste brokken hebben vaker een laag vetgehalte, daar kun je ook naar kijken: https://www.voerwijzer.com/geperste-brokken-vergelijken/.

  Maar naast de hoeveelheid vet is het ook belangrijk welke kwaliteit vet het is, wat je er bij voert of niet, hoevaak en hoeveel je voert en er zijn belangrijke supplementen.

  Op deze website kun je goede informatie vinden: http://www.2ndchance.info/pancreatitisdog.htm. En als je graag advies en begeleiding van mij wilt kan dit via deze weg: https://www.voerwijzer.com/product/voedingsadvies/
  Tenslotte kun je ervaringen beter vragen op Hondenforums of Facebookgroepen over honden. Hier wordt niet zo vaak gereageerd door anderen.

  #87644

  Carmen
  Bijdrager

  Hallo Sammy,

  Van een kennis de hond heeft het ook, ze heeft jarenlang Lukullus gekregen (via zooplus) en dan de zymoral erbij (ze hebben meerdere varianten, de minst vette gebruikte ze altijd) . Dit ging prima. Ze is op vlees overgestapt, omdat de andere honden dit ook kregen, hier gebruikt ze van medipetfood de pancreas, eerst heeft ze carnibest gebruikt (dit ging op een gegeven moment niet meer zo goed), ook gebruikte ze van Bandit de pancreas ging ook prima alleen erg prijzig.
  Hoop dat je hier iets aan hebt.

  Gr Carmen

  #87654

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Bedankt voor het delen Carmen!

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.