allergie door vlees?

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Kvv voor de hond allergie door vlees?

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voerwijzer Meike 1 jaar, 6 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #82367

  astbos
  Lid

  Hoi dit is voor het eerst dat ik iets plaats op dit forum.

  ik heb sinds een week een nieuwe pup en die eet net als mijn andere honden alleen maar vers vlees. Nu zei mijn hondentrainer gisteren tegen mij dat een hond die van pup af aan alleen maar vers vlees eet na een jaar waarschijnlijk allergisch ervoor word, en dat ik beter af en toe brokken kan geven. Ik heb hier nog nooit van gehoord, en ben meteen dit forum gaan uitpluizen maar het is teveel om allemaal te lezen, dus ik dacht ik maak er zelf maar een vraag van. Heeft iemand hier wel eens van gehoord? ik ben een voorstander van vlees en was eigenlijk niet van plan om ooit nog terug te gaan naar brokken.

  gr astrid

  #83952

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Allergie door rauwe vleesvoeding? Nee daar heb ik ook nog nooit van gehoord. Misschien kun je eens vragen waarop deze stelling gebaseerd is. 

  Het afwisselen van diersoorten verkleint wel het risico op allergie.

  #83951

  arend
  Sleutelbeheerder

  Don’t worry,

  Dit is echt weer iemand die geen weet heeft van van voeding. Schoenmaker blijf bij je leest! Wolven eten ook gewoon rauw vlees en ontwikkelen ook geen allergie. Wat ik je wel aanraadt is om niet alle vleessoorten te geven die er zijn, zorg dat je er een paar niet geeft, bijv. struisvogel en iets anders. Mocht je hond wel eens allergisch voor worden in de toekomst wat echt niet veel voorkomt kun je door een eliminatie dieet te gaan geven gaan uitsluiten waar hij bijv allergisch voor zou zijn.

  *worst case scenario natuurlijk*

  Van alle honden die ik ooit heb gehad is er nog nooit een allergisch geworden/geweest door vers vlees!

   

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.