alternatief voor Hill’s C/D Hondenvoer

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Overige alternatief voor Hill’s C/D Hondenvoer

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #82206
  Marysia
  Lid

  Hallo,mijn hond kayla is afgelopen vrijdag geopereerd aan blaasstenen. Nu word er door mijn dierenarts aangeraden om kayla hill’s c/d/ hondenvoer te geven om te voorkomen dat ze weer blaasstenen krijgt. ik vind dit erg aan de prijzige kant en nu ben ik op zoek naar andere goedkopere/ betere alternatieven. kayla is een herplaatser en sinds dat ze bij ons is heeft ze altijd smuldier gekregen. bij de vorige eigenaren was dat een gewone brok. ik wil dus graag advies wat ik het beste kan doen. ik ban al allerlei versvoeding met elkaar aan het vergelijken maar ik zie door de bomen het bos niet meer…..

  #83433
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Zijn de blaasstenen op Smuldier ontstaan denk je, of al daarvoor? Als ze op Smuldier blaasstenen heeft ontwikkeld, is kennelijk alleen rauw voeren niet genoeg om de urine zuur genoeg te houden/maken.

  Heb je dit topic al doorgelezen:http://www.voerwijzer.com/forum/blaasstenen-blaasgruis.

  Ik heb geen concreet advies voor je voor een bepaald merk, volgens mij maakt het merk voor de blaasstenen niet zoveel uit. Als er maar niet veel graan inzit. Ik zou de urine in de gaten houden en eventueel cranberry en/of appelazijn toevoegen.

  Maar het beste kun je denk ik naar een dierenarts gaan die zich verdiept heeft in voeding. Zie hier een lijst van dierenartsen: http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=11904.0

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.