Anaalklieren hond, welke brok

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Anaalklieren hond, welke brok

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #90312
  katrienmo
  Bijdrager

  Hallo iedereen

  Ik heb een chihuahua van 5 jaar oud met heel snel verstopte anaalklieren. Anaalklieren weghalen is iets wat ik absoluut als allerlaatste optie zie. Regelmatig leegdrukken wil ik zo veel mogelijk vermijden.

  Momenteel krijgt mijn chihuahua Acana Heritage Adult (de variant met kip en groenten) te eten. Stoelgang is niet te zacht maar ook niet te hard. Ik ben al overgeschakeld op vers voer maar daar deed mijn hond het absoluut niet goed op. Weigerde te eten, hongerde zichzelf uit. Ik heb ook problemen gehad met de scherpe botjes die ik terug vond in het verse voer en het leek mij geen goed idee meer om dit aan mijn mini viervoeter te voeren.

  GEEN vers dus. Ik ben dus wel op zoek naar een goede kwaliteitsvolle brok met (op aanraden van de dierenarts) meer vezels om de stoelgang harder te maken.

  Iemand die mij iets kan aanraden? Alvast bedankt.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 year, 2 months geleden door katrienmo.
  #90323
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Wat vervelend voor je chihuahua. Hopelijk kun je met alleen vezels de ontlasting hard genoeg krijgen. Ik denk dat je beter zelf vezels kunt gaan toevoegen aan een kwalitatieve brok, dan een brok gaan selecteren op de hoeveelheid onverteerbare onoplosbare vezels. Voeg bijvoorbeeld eens groenten en psylliumvezels toe aan elke maaltijd, deze bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels.

  Wat je ook kunt proberen is kijken of het beter gaat op een beter verteerbare voeding. Als rauw geen optie is, zou een kwalitatieve natvoeding met bot als calciumbron kunnen helpen. Bijvoorbeeld Renske Bers

  Succes! Laat je weten hoe het gaat?

  #90352
  C. Noor
  Bijdrager

  Mijn hond heeft dat ook heel gauw. Met Acana red classic en Celtic connection duck gaat het heel goed. Ik zie zelfs dat de klieren geleegd worden als hij poept.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.