Canagan

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Canagan

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #82121
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Er waren een paar vragen over Canagan. Helaas zijn de reacties onderaan de pagina van Canagan Free Run Chicken (http://www.voerwijzer.com/hondenbrok/canagan-free-run-chicken) niet zichtbaar. We kunnen de oorzaak hiervan niet vinden, en het probleem dus niet oplossen. Daarom dit topic, voor de vragen over Canagan.

  Vraag 1 – Chelaten
  Wat voor verschil maakt het uit, voor een hond, als er niet-gecheleerde mineralen in het voer zitten. Slechter opname van de mineralen?

  Vraag 2 – Menadion
  Hoe kan je zien dat er medanion in dit voer is toegevoegd? Vandaag een klein zakje meegenomen om te proberen maar ik kan nergens iets ontdekken dat deze stof (k3) er in zit. En in hoeverre is dit een kwalijke stof voor honden eigenlijk? Ik ben een kvv voerder maar ik wil als beloning soms eens iets kunnen geven en dan leek me dit wel oké. maar misschien had ik beter Acana of Orijen kunnen kiezen?

  #83021
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Over chelaten vs niet gecheleerde mineralen in brokken:

  Vooral voor ijzer, zink en koper schijnt het belangrijk te zijn om voor gecheleerde mineralen (chelaten) te kiezen. Op internet kun je er veel over vinden. De visies hieromtrent zijn verdeeld, maar ik denk dus dat chelaten beter zijn dan niet-chelaten. In mijn cursus over voedingsstoffen werd zelfs gezegd dat alles wat niet gebruikt kan worden, in principe belastend is voor het lichaam. Een interessant artikel over gecheleerde mineralen vind je hier: http://www.integrativepractitioner.com/article_ektid6418.aspx#_ednref27

  #83022
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Meestal staat menadion niet genoemd bij de samenstelling. Ik vraag er dus altijd naar bij de fabrikant. Deze fabrikant gaf aan dat het er in zit. Een goed artikel over het schadelijk zijn van menadion is deze: http://www.dogfoodproject.com/index.php?page=menadione

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.