Geperste brokken voor bulldog met gevoelige darmen

Home Forums Brokken Geperste brokken voor bulldog met gevoelige darmen

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #90453
  Saartje
  Bijdrager

  Hallo, ik zoek wat advies en ervaring specifiek over de olde english bulldog. Mijn hondje is nu ongeveer 6 maand oud en een olde english bulldog kruising. Ik weet uit ervaring dat de bulldog in het algemeen vaak een gevoelige spijsvertering heeft. Ik heb haar vanaf een week of 9 (geschatte leeftijd omdat over haar achtergrond niets bekend is). Vanaf toen kreeg ze Hill’s puppyvoer voor grotere rassen, omdat ze daar dunne ontlasting van kreeg ben ik overgegaan op RC maxi puppy, daar was ik ook ontevreden over omdat ze slappe ontlasting had. Ik heb haar met een maand of 4 op Bosch active brok gehad, Purizon single proteïne en Bosch semi moist single proteïne. Omdat dit allemaal niet mocht baten ben ik overgegaan op KVV van Carnibest, ik heb afgewisseld tussen verschillende diersoorten en af en toe biogarde bij gevoerd, helaas ging dit ook niet goed. Mijn oudere hond kan niet tegen geextrudeerde brok en eet al jaren Markus Muhle Roodwild, waar hij het goed op doet, mijn andere hondje eet Simpson Premium sensitive en doet het daar fantastisch op. Beide honden krijgen een aantal dagen per week KVV en reageren daar ook goed op. Ik vraag me af of het slim is om met zo’n jonge hond al te beginnen met geperste brok, omdat ze niets echt goed verdraagt. Ze is verder levendig en actief drinkt goed, is in goede gezondheid en is geen lastige eter.

  #90475
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Je kunt zeker proberen of een geperste brok wel goed gaat. Misschien heb je wat aan dit overzicht: https://www.voerwijzer.com/geperste-brokken-vergelijken/. Markus Muhle Black Angus Junior zou bijvoorbeeld geschikt kunnen zijn.

  #90479
  Saartje
  Bijdrager

  Dank je! Ik heb een paar dagen de MM roodwild gegeven om te proberen en er zat al grote verbetering in. Ik heb naar aanleiding van de resultaten de Lupo Sensitive 24/10 (geloof dat het merk ook door MM geproduceerd is) geprobeerd en na een paar dagen was haar ontlasting perfect. Ik geef nu wat biogarde erbij en wat kvv als extra, omdat ze nog erg in de groei is. Ik zal tzt overstappen op de Markus Muhle, zelfde als mijn oudere hond als ze pup-af is.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.