Goede brok laag kopergehalte

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Goede brok laag kopergehalte

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voerwijzer Meike 9 maanden, 3 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #89872

  Ma_n0n
  Bijdrager

  Hallo Meike

  ik ben op zoek naar een goede kwaliteit brok met een laag kopergehalte en een hoger zink gehalte.
  Dit omdat ik een labrador heb en die schijnen, zoals blijkt uit onderzoek, gevoelig te kunnen zijn voor hoge koperwaarden in het voer. Ik wil daarom uit voorzorg een brok voeren die laag/laag-midrange in het koper zit. Echter alle soorten voer met een groot vleesaandeel bevat veel koper.
  Acana classic prairie poultry voldoet tot nu tot nog het meest aan de voorwaarden met een redelijk kopergehalte van 15mg/kg (veel lager vind ik nergens brokken, tenzij van royal canin labrador retriever met waarden van onder de 3 mg/kg).
  Soms zie ik bij additieven/kg staan 144 mg(zoals celtic connection). Dat vind ik wel heel erg veel. Of lees ik dit verkeerd.
  Wat zijn nu goede brokken met een laag/lager kopergehalte ? Ik ben niet geïnteresseerd in kvv.

  #89886

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Het is van maar weinig brokken bekend hoe wel koper er inzit. Hoeveel er is toegevoegd staat wel altijd op de verpakking, maar dan weet je nog niet wat de totale hoeveelheid is. Ik weet het alleen Acana, Orijen, Alpha Spirit en Yarrah Adult Graanvrij. Die gegevens kun je op hun websites vinden. De laagste waardes zie ik bij Acana Classics, Orijen Puppy en Orijen Original, die bevatten 15 mg/kg. En omdat je van Orijen minder moet voeren, voer je in totaal nog minder koper.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.