Graanvrij puppy voer

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Graanvrij puppy voer

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Mike den Ouden 1 jaar geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #87367

  Abbey-Lynn
  Bijdrager

  Goedemorgen,

  Ik krijg over 2 weken een puppy in huis en ik ben op zoek naar geschikt voer. Dit blijkt nog niet zo makkelijk als het klinkt.
  Even een paar vragen:
  Welke graanvrij merken zijn goed?
  Als er vleesmeel in het voer gebruikt wordt, is dit dan goed/slecht?
  Hoe zit het precies met de voedingswaarden? Hoe zorg ik dat mijn pup geen tekorten krijgt van belangrijke vitamines en mineralen?
  Ik sta eventueel ook open voor kvv, maar ook hierbij vind ik het belangrijk dat er geen tekorten ontstaan. Bij de andere hond is dat helaas wel gebeurt met kvv, ondanks verschillende diersoorten per week.

  Ik zoek een zo natuurlijk mogelijk voer (voor zover dat lukt met brok), dus geen chemische toevoegingen en zonder granen en aardappelen.

  Alvast bedankt!

  Groetjes

  #87369

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Je kunt heel goed een kvv met toegevoegde vitamines en mineralen nemen, die zijn compleet. Bijvoorbeeld Carnibest.

  Welke tekorten kreeg jouw vorige pup en op welke voeding was dat? Dat is goed voor mij om te weten, zodat ik en anderen daarvan kunnen leren.

  Qua brokken, zie dit artikel: https://www.voerwijzer.com/wat-zijn-de-beste-puppybrokken/. Een zo natuurlijk mogelijke droogvoedig is Ziwi Peak, daar zit geen zetmeelbron in: https://www.voerwijzer.com/ziwi-peak-luchtgedroogd/

  #87370

  Abbey-Lynn
  Bijdrager

  Dankjewel!

  Andere pup was met de Carnibest, dus daar ben ik wat huiverig voor. Zij kreeg alle soorten, alleen paard en konijn lustte ze niet. De tekorten waren calcium en magnesium. Ik vond de Kivo er wel goed uit zien, de speciale puppymix dan, wat zijn jouw ervaringen?

  Ik zie dat bij de Ziwipeak er vrij veel calcium in zit, is dit dan geen probleem?

  Wat vind je van Carnilove? Dat spreekt mij ook wel aan.

  #87376

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Dat is opmerkelijk, want er zou genoeg magnesium in moeten zitten, jammer genoeg wil het merk mij geen antwoorden geven over de samenstelling dus ik kan dat niet checken, maar om compleet te heten moet er genoeg inzitten. Ook zonder afwisseling. Calcium is inderdaad aan de lage kant, maar ik heb nog niet eerder gehoord van een calciumtekort op deze voeding. Voordat dit in het bloed zichtbaar is, moet er ook wel een ernstig tekort zijn. Heeft de dierenarts met bloedonderzoek het tekort vastgesteld? Goed om te weten in ieder geval, ik ga hier rekening mee houden in het vervolg.

  Mijn beoordeling over Kivo vind je hier: https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/kivo/. Er zitten geen toegevoegde vitamines en mineralen in.

  Mijn beoordeling van Carnilove vind je hier: https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/carnilove-into-the-wild-duck-and-pheasant-eend-en-fazant/. Hetzelfde geldt voor de puppybrokken.

  Van Ziwi Peak heb ik alleen Hert nog geanalyseerd op geschiktheid voor pups: https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/ziwi-peak-hert/. lam is mogelijk wel geschikt, maar zul je zelf nog even moeten doorrekenen met de Fediaf Richtlijnen.

  Als je wil dat ik ook de andere varianten voor je doorreken, of andere specifieke hulp wilt kan ik je helpen via deze route: https://www.voerwijzer.com/product/voedingsadvies/

  #87406

  Abbey-Lynn
  Bijdrager

  Het is niet met een bloedonderzoek vastgesteld. Op vermoeden van, (aantal symptomen), een calcium/magnesium supplement bij gaan geven en toen verdwenen die symptomen. Het hoeft natuurlijk niet het voer te zijn, misschien kon ze het niet opnemen, maar toch geef ik het liever niet aan mijn nieuwe pup.

  Ik heb Ziwi Peak gemaild en de calciumgehaltes per 100 gram terug gekregen. Hieruit blijkt dat het natvoer betere waardes heeft, dus dan de vraag, is natvoer of droogvoer beter? Van het droogvoer komen de Lam en de Lam-Makreel als beste eruit, maar dit blijft toch nog wat hoog.
  Hoe erg is teveel calcium? Als in, vanaf welke hoeveelheden wordt het echt schadelijk? Het voer zelf spreekt me namelijk wel erg aan.

  En dan nog een vraag die iemand anders stelde toen ik over Ziwi Peak vertelde, moet je met droogvoer wat zoveel vlees bevat ook afwisselen net zoals bij kvv? Of kun je, omdat het in principe compleet is, gewoon “een smaak” geven?

  Dankjewel trouwens voor je antwoorden en reviews! Dat maakt het zoveel overzichtelijker voor mij.

  #87407

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Afwisselen is altijd beter, ook als een smaak compleet is.

  Calcium is teveel als er meer dan 4 gram calcium per 1000 kcal inzit en vanaf 14 weken mag er maximaal 4,5 gram calcium per 1000 kcal inzitten. Zie hier mijn artikel erover: https://www.voerwijzer.com/calciumgehalte-te-berekenen-per-1000-kcal/. Ik zal Ziwi Peak daar ook eens bijzetten.

  #87408

  Abbey-Lynn
  Bijdrager

  Handige formule!
  Dan zou ze nu tot 14 weken het beste Lam (3,3), Lam-Makreel (3,8), en Lam-Pens (3,4) kunnen krijgen. Vanaf 14 weken dan eventueel ook Hert (4,0), en Rund (4,0) (beiden met mate).

  Heb ik dan genoeg variatie in haar rantsoen?

  #87445

  Mike den Ouden
  Bijdrager

  Goedemiddag,

  Ik stuit per toeval op uw vrag mbt uw pup. U schrijft:Andere pup was met de Carnibest, dus daar ben ik wat huiverig voor. Zij kreeg alle soorten, alleen paard en konijn lustte ze niet. De tekorten waren calcium en magnesium.

  Maar Carnibest heeft geen paard en konijn in hun assortiment. Gaf u nog andere merken kvv?

  Ik ben erg benieuwd..

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.