Hond met Kanker

Home Forums Brokken Overige Hond met Kanker

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voerwijzer Meike 3 jaren, 1 maand geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #82283

  Iris
  Lid

  Hallo Meike,

  Ik heb een Amerikaanse Bulldog van 6 jaar.

  Wij hebben van de week tehoren gekregen dat zei lymphekanker heeft.

  Na alle belangrijke onderzoeken hebben wij besloten om met chemo verder te gaan.

  Mijn vraag is dan ook ;

  Wat kunnen we nu het beste gaan voeren?

  En wat heeft ze specifiek nodig, zeker tijdens de chemo om sterk en gezond te blijven?

  Ik neem aan dat ze tijdens de chemo andere voedingsstoffen/vitamines/kruiden nodig heeft….?

  Het is moeilijk terug te vinden op internet, maar als ik het goed begrepen heb heeft ze nu meer eiwit en heel weinig koolhydraten nodig….

  Ook zei de dierenarts dat ze extra ijzer nodig heeft . ( in de vorm van roosvice ferro….en spinazie)

  Het maakt ons allemaal niks uit, als ze maar krijgt wat ze nodig heeft en wat haar gezond en sterkt houd.

  Heeft U misschien advies over wat we moeten gaan voeren of weet Uiemand die ervaring heeft met honden die chemo krijgen en voeding?

  Uw antwoord tegemoed ziend,

  m vr gr Iris

  #83666

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Hoi Iris,

  Ik heb me weinig verdiept in kruiden en supplementen bij kanker en chemokuren . Ik kan je geen volledig advies geven, maar wel aanreiken wat ik weet, voornamelijk met betrekking tot bestrijden van de kanker.

  Voeding

  Qua voeding lijkt mij rauwe vleesvoeding zonder koolhydraten de beste keus. Een ketogeen dieet (dus zonder koolhydraten), schijnt goed te helpen en uit een klein onderzoekje voor het boek Kanker bij Honden lijkt het zo te zijn dat kanker bij honden op rauwe vleesvoeding minder vaak voorkomt dan bij honden op brokken. Verder zit er in rauwe vleesvoeding minder kankerverwekkende stoffen.

  Supplementatie
  Er worden goede resultaten behaald met cbd/thc-olie bij de bestrijding van kanker. Op internet en op youtube vind je verhalen over honden (en mensen) die weer een goed leven hebben door deze olie.

  Bij mensen gebruiken ze wel megadoses vitamine C om de kanker te bestrijden, en dit zal hetzelfde effect hebben bij honden. Honden maken zelf vitamine C aan, maar ik vermoed dat ze niet de enorme hoeveelheden kunnen aanmaken die nodig zijn in dit geval. Ik zou dit bespreken met een goede orthomoleculair therapeut voor honden.

  Professioneel advies
  Ik kan je aanraden Ingrid Smolders te benaderen van http://www.into-the-wild.nl. Zij is voedingsadviseur, orthomoleculair therapeut en kruidendeskundige voor honden. Verder is wellicht dit boekje interessant voor je:
  var bol_pml={“id”:”bol_1440499534561″,”secure”:false,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”http://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=1001004011542552&”,”site_id”:”33011″,”target”:true,”rating”:false,”price”:true,”link_name”:”Kankerbijhonden”,”link_subid”:”Forum”,”image_size”:false,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.