Hondenbrok met maar 1 dierlijk eiwit

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Hondenbrok met maar 1 dierlijk eiwit

Dit onderwerp bevat 14 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voerwijzer Meike 3 jaren geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #82114

  arend
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  Bij deze wil ik graag raad vragen. Ik kom er zelf niet meer uit, ben echt beetje wanhopig.

  We hebben 3 geweldige New Foundlanders. Ze hebben de laatste tijd alle 3 zeer veel last van jeuk, huidschilfers en vieze ogen.

  Bij een hond is een voedselallergie bewezen. Ze mag alleen brokken met maar 1 dierlijk eiwit. We hebben toen gekozen voor Lam/rijs van Prins. Ook meteen de andere 2 erop gezet.
  Is een tijdje goed gegaan, maar nu zijn ze weer de hele tijd aan het krabben en aan de pootjes aan het likken.
  Daarom overgestapt op de nieuwe lijn van Prins (speciaal voor vacht klachten en hypoallergeen) Ze krijgen dit nu aan aantal weken, maar ik merk geen verschil en ze vinden het totaal niet lekker. Ook geen succes dus.
  We willen dus overstappen op een andere brok. Maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Veel gekeken op deze geweldige voerwijzer en op de andere ‘brokken vergelijk site’. Waar ik dus ook gezien heb dan Prins helemaal niet zo`n goede brok is…. (had ik dat maar eerder geweten) Maar zie maar weinig merken met maar 1 dierlijk eiwit.

  Vers vlees hebben we ook een tijd gedaan. Maar is voor 3 grote honden kostbaar en omslachtig met een extra diepvries enzo. Daarom zijn we hier toch maar weer van af gestapt.

  Wie heeft voor ons de “gouden tip” of heeft zeer goede evaringen met een bepaalde brok met maar 1 dierlijk eiwit. Natuurlijk reageerd elke hond anders, maar hoop toch dat iemand ons beetje op weg kan helpen.

  Alvast bedankt.

  #83000

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Ik heb goede ervaringen gehoord met Orijen 6 fish, dit is wel een dure brok voor drie grote honden, maar wel een goede. Andere brokken met alleen vis zijn Wolfsblut Wild Pacific en Dog Lovers Gold Passion Fish and Sweet potato, maar met deze brokken ken ik geen ervaringen met honden die jeukklachten hebben.

  Lastig met voedselallergie is dat er ook weer een nieuwe allergie kan ontstaan. Zoals waarschijnlijk met de brokken met lam is gebeurd. Aangeraden wordt daarom om twee brokken af te wisselen. Begin met de ene brok, als de klschten verdwijnen weet je dat deze goed is en kun je de tweede brok introduceren.

  Wat tussen brok en vers vlees inzit, en hiermee beter is dan brok en ook goede resultaten geeft bij honden met allergie, zijn gestoomd voer, hondenworsten en luchtgedroogd voer. Gestoomd voer en luchtgedroogd voer zijn er in varianten met 1 diersoort, maar het is weer een stuk duurder. 

  Ik begrijp dat rauwe vleesvoeding lastig is met drie grote honden. Als het geen optie is om 100% rauw te voeren, zou het al voordelen leveren om gedeeltelijk rauw te voeren. Bijvoorbeeld 1 of 2 dagen per week. Dit is goed voor de darmen en een goede darmgezondheid kan een nieuwe allergie helpen voorkomen.

  #83001

  arend
  Sleutelbeheerder

  Ik heb erg veel problemen gehad met allergieen in onze hond. Sinds kort voeren we nu Trainer Fitness3 van Nova Foods en eindelijk gaat het beter. Helaas kan ik nog weinig online vinden over ervaringen met deze brokken en hoe goed (of niet) ze zijn op lange termijn maar ik moet wel zeggen dat dit de eerste brokken zijn waar onze hond het goed op doet (qua allergieen en ontlasting etc). Hij heeft reeds vele merken gekregen oa Orijen, Acana, Prins, Royal Canin, Hills. Misschien is het een idee om hier eens naar te kijken/uit te proberen?
  Hier een link met wat informatie erover:
  http://www.novafoodsbelgium.be/Producten_fitness3_nl.html

  Ik ben erg benieuwd of het verschil zou maken!!

  #83002

  arend
  Sleutelbeheerder

  Hoi. Ik heb ook een Lhasa Apso met regelmatig jeuk. Ik denk zelf dat t ook kan komen door de gluten in de voeding. Ik gaf ook Prins. Ik heb nu een voeding gevonden van Jarco met vlees en aardappels. Nog niet geprobeerd hoor want ze zit nu op vers vlees tot de jeuk helemaal weg is. Vreselijk voor je honden trouwens. Oh ja en ik zag ook dat de jeuk weer verergerde na een pipet met vlooienspul erin. Succes.

  #83003

  arend
  Sleutelbeheerder

  En de Acana Singles is dit misschien een idee?

  Geheel in tegenstrijdigheid met het streven naar meerdere eiwitbronnen in een soort komt er een nieuwe lijn waarbij juist een enkele eiwitbron wordt gebruikt.

  Dit heeft natuurlijk wel war uitleg nodig.

  De meest verkochte merken in de europese markt bestaan uit 1 eiwitbron. Ga maar na, Kip met Rijst of Lam met Rijst. Bij een laag percentage kip of lamsmeel mag je dit al op de zak zetten. De term Lam is dan ook geen enkele garantie dat er geen orgaanvlees wordt gebruikt van rund of kippenvet.

  Al onze voeders worden gekernmerkt door heel bewust van 4 tot wel 7 verschillende soorten eiwit per soort. Daar zijn we ook trots op.

  Waarom dan nu een nieuwe lijn met maar 1 eiwitbron?

  Er is behoefte om als elminatie dieet een betrouwbaar single soort voeding te kunnen geven met b.v. alleen Lamsvlees of Eend.

  In deze serie komen alleen hondenvoeding, waarbij gegarandeerd maar 1 eiwitbron wordt gebruikt.

  Als er Lam op de zak staat is zowel het Spiervlees, het Orgaanvlees als het Vet van een Lam en er wordt er verder geen enkele eiwitbron gebruikt.

  De eerste soort is inmiddels leverbaar n.l. Lamb & Okanagan Apple

  #83004

  arend
  Sleutelbeheerder

  Allemaal bedankt voor jullie reactie. Ik ga er zeker mee aan de slag.

  Want zoals het nu gaat is het gewoon geen doen voor de honden. Ik vind het zo vervelend om te zien dat ze echt “gek” van de jeuk worden.
  Omdat we nog niet weten op welke brok we zullen overstappen, hebben we ze nu even op vers vlees van Carnibest gezet. Ook om ze even rustig te krijgen. Want steeds van voer wisselen is natuurlijk ook niet goed.
  Ze zitten hier nu bijna een week op en helaas merken we (nog) geen verschil. Het is ook ontzettend kostbaar voor 3 grote honden. Dus dit is echt maar even om te overbruggen. Ze vinden het heeeeerlijk dat wel……
  Ik heb ook een antibacteriele shampoo gekocht. Speciaal tegen korstjes, schilfers en jeuk. Dit ga ik dan ook maar weer proberen.
  Om eerlijk te zeggen begin ik ook beetje te twijfelen of het voer wel echt de aanleiding van de jeuk is. We hebben al zooo veel geprobeerd en zo vaak bij de dierernarts en specialist geweest. Veel merken voeding geprobeert. En ik kan tot nu toe niet zeggen dat we bij een bepaald mert echt verandering hebben gezien. Ja, soms heel even en dan komt het weer terug.
  Misschien hebben de honden atopie en zijn ze “gewoon” allergisch voor rond zwevende deeltjes in de lucht. We wonen in een vrij bosrijke omgeving, dus kan best een bepaalde plant, boom of struik zijn. Kortom echt een heel lastig verhaal.

  Maar we vinden het meer dan de moeite waard om toch de juiste brok te vinden en te proberen. Slechter als het nu gaat kan gewoon niet…. (helaas)
  Dus alles tips en evaringen zijn daarom meer dan welkom. Heel erg bedankt.

  #83005

  arend
  Sleutelbeheerder

  Merk Consult Huid en Darm

  Minder Eiwit,
  Slecht 1 eiwit bron nl. eend
  Vet dat ook alleen van de eend afkomt
  Slechts een koolhydraatbron. Cassave
  Lijnzaad/Borage Olie
  Fructo Oligosacchariden
  Securidaca Longepedoncula
  Chondroitinesulfaat.

  Je kan het opzoeken op internet.

  Veel succes ermee!

  #83006

  arend
  Sleutelbeheerder

  Ik ken het probleem en wij hebben ook al van alles geprobeerd ( 1 Duitseherder )

  We hebben veel gesprekken gehad met dierenarts en voedingsdeskundige

  Het probleem zit hem waarschijnlijk elders in het voer

  Een vere kennis van ons gaat binnenkort starten met een nieuw lijn hondenbrok van uitsluitend dierlijke eiwitten en dierlijk vet , er komen wel de benodigde vitamines en mineralen in.

  Wij hebben het op onze honden mogen testen en beide honden doen het er zeer goed op

  weing ontlasting en minder winden. de honden zien er weer gezond uit

  schilfers rode plekken en jeuk is geheel verdwenen bij Rambo

  Voor goed voer moet je zeker zijn dat er geen graan -tarwe mais rijst maar ook geen aardappel in zit

  dit hebben honden niet nodig

  de verteerbaarheid van de  eiwitten moet hoog zijn

  en verder moet het voer vrij zijn van stoffen die er niet inhoren

  fosfaten en fosfaatzuur, kleurstof, geurstof, chemische antioxidanten, bindmiddelen

  het zal vanaf maart / April op de markt moeten zijn 

  de merknaam zal iets worden als allmeat of justmeat

  Ik zal je op de hoogte houden

  mvgr Nico Bakker 

   

   

  #83007

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Wat interessant! Ten eerste natuurlijk fijn dat Rambo nu van de klachten af is. Ik ben heel erg benieuwd naar deze brok. Een brok zonder zetmeel of plantaardig eiwit, begrijp ik dat goed? Zou je me de contactgegevens van de maker kunnen geven? Als het echt een revolutionaire brok is, schrijf ik er graag een nieuwsartikel over.

  #83008

  arend
  Sleutelbeheerder

  wij hebben een hondje die likte continue haar pootjes, dit ging zelfs over in bijten. Het bloed stond er voor,

  vacht zat er niet meer op.

  van voer overgestapt op een brok waar veel minder eiwit in zit. Wolfsblut Cold River. Ze doet het er

  voortreffelijk op. Is het proberen altijd waard.

  Onze hondje likt en bijt nu niet meer op haar pootjes. Vacht zit er inmiddels ook weer op haar pootjes. Wat een rust voor het diertje en voor ons.

  We gebruiken de brokken nu zo’n 6 weken.

  Iedereen succes.

  #83009

  arend
  Sleutelbeheerder

  Is er al meer bekend over dit voer? 

  Ik zou er graag meer over lezen.

  #83010

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Over welk voer Bieneke. Er worden vele merken genoemd hier. Over de justmeat heb ik nooit meer wat gehoord.

  #83011

  arend
  Sleutelbeheerder

  ook ik heb gigantische problemen met mijn herder. Zoek nu een brok waar geen aardappel of rijst inzit. Hoor graag van je. 

   

  #83012

  arend
  Sleutelbeheerder

  @Nico Bakker. Heb je een merk voor mij en meerdere mensen over het voer waar je over spreekt? 

   

  #83013

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  In het overzicht in dit artikel kun je hypoallergene brokken vinden: http://www.voerwijzer.com/hypoallergene-brokken-met-1-diersoort

  In de hondenbrokken-vergelijker kun je alle brokken eruit filteren die rijst en/of aardappel bevatten, als je op deze link klikt zie je alleen brokken zonder aardappel en rijst: http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken?field_zetmeelbron_value%5B%5D=2&field_zetmeelbron_value%5B%5D=6&keys=

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.