Inbalance en Darkenwald

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Inbalance en Darkenwald

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #90359
  Ran
  Bijdrager

  Hi,

  wij willen switchen van voer en kunnen even door de bomen het bos niet meer zien :-). Onze hond is 3 jaar, een kruising Old English Bulldog/Amerikaanse bulldog van 38 kilo.
  Toen wij hem ruim een jaar geleden adopteerden zat hij op My Friend voer. We willen nu naar een beter voer overgaan maar wel enigzins betaalbaar. Nu kom ik Inbalance en Darkenwald tegen. Darkenwald wordt door veel mensen op de Am. Bulldog FB groep gegeven.

  Iemand ervaring met deze merken en / of heeft voerwijzer een tip voor ons?

  Bedankt!

  Ran

  #90372
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Darkenwald
  Ik neem de eerste variant die op de website staat. De samenstelling:

  Granen – van landdieren afgeleide producten en bijproducten – van granen afgeleide producten en bijproducten – zaden en peulvruchten – oliehoudende zaden, oliehoudende vruchten – producten en bijproducten van de suikerbietverwerkende industrie – mineralen – vis, andere zeedieren en daarvan afgeleide producten en bijproducten.
  Ruw eiwit 24%, Ruw vet 10%, Ruw celstof 2%, Ruw as 7%, Calcium 1,2%, Fosfor 0,8%

  Dit is geen bijzondere brok. Ze geven niet aan wat de ingrediënten precies zijn, maar aan de analyse is te zien dat er weinig vlees inzit. Ik zou deze ongeveer beoordelen als deze brok: https://www.voerwijzer.com/cavom-ingredienten-ervaringen-en-review/. Alleen zit in Darkenwald ook nog eens erg weinig vet en dus nog meer graan.

  Inbalance Adult
  De samenstelling: Rund/(dierlijk eiwit)-ontsloten mais, Gevogeltevet, Gevogelte vleesmeel, lijnzaad, Zalmolie, L-Carnitine, Taurine.
  Ruw eiwit 24,00%
  Ruw vet 10,00%
  Ruw celstof 2,00%
  Ruw as 6,00%
  Vocht 8,00%
  Overige koolhydraten 48,00%

  Hier wordt tenminste aangegeven welke ingrediënten er inzitten. Dat vind ik al beter dan Darkenwald, al zou de voeding mogelijk hetzelfde kunnen zijn. Aan de analyse is te zien dat ook hier weinig vlees en heel veel graan (in dit geval maïs) in zit.

  Ik vind ze beiden geen hoogwaardige samenstelling hebben, ik zie liever meer vlees, minder graan en het liefst ook gecheleerde mineralen. Zie ook https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/

  #90378
  Ran
  Bijdrager

  Oke, dank je wel voor je reactie. Erg lastig om een brok te vinden binnen ons budget EN voldoende voedingsstoffen. Ik kwam vandaag CaroCroc Large Breed tegen. En even lettend op het percentage ruw eiwit en vet heb ik hier wel een goed gevoel bij. Het zal nooit perfect zijn.. 🙂

  #91353
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Ik lees dat Inbalance dezelfde voeding is als Wooof, en daar zijn veel slechte ervaringen op. Ik zou dit dus niet aanraden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.