Kattenbrokken fosfor

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Kattenbrokken fosfor

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Brammetje 9 maanden, 1 week geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #88404

  Brammetje
  Bijdrager

  Hallo forumleden,

  Ik heb een Britse korthaar kater van 3,5 jaar. Ik ben hem altijd netjes blijven voeren zoals de fokker deed en adviseerde (Royal Canin / Hill’’s).
  Inmiddels ben ik zelf een stukje wijzer geworden… Ik ben er ook van overtuigd dat vers/rauw het beste is, maar ik ben hier nog niet genoeg in thuis en wil wel echt weten wat ik doe. Daarnaast geeft mijn kat er echt niets om, dus dit zal waarschijnlijk ook geen haalbare kaart zijn. Het is helaas echt een brokjesfan. Hij krijgt nu naast zijn brokken wel ook elke dag natvoer, maar het gaat nooit op.

  Ik wil me er nu echt hard voor gaan maken dat hij toch zoveel mogelijk natvoer gaat eten en dat de brokken bijzaak gaan worden. Ik heb dan ook allerlei goede soorten natvoer besteld zodat ik goed kan gaan testen. Hopelijk zit er een succesnummer bij.

  Ik denk alleen dat ik er niet aan ontkom om ‘m ook wat brokjes te blijven geven. En dan wil ik natuurlijk wel een goede keus maken. Ik neig naar de brokjes van Applaws. Dit lijkt me voor brokjes de betere keus, maar waar ik me zorgen over maak, is het fosfor gehalte (1,6%) van Applaws (Zijn huidige brokken hebben een fosforgehalte van 0,73%). Mijn kat is helemaal gezond hoor, maar aangezien Brits kortharen nogal gevoelig zijn voor nierproblemen… Ik heb twee weken geleden mijn andere Brits korthaar van 8 ook moeten laten inslapen a.g.v. nierfalen 🙁 Dus ik ben een beetje huiverig.
  Ik heb via via dan ook ‘t advies gekregen om te kijken naar Carnilove (https://www.via-natura.nl/Natuurvoeding-kat/Brokjes-kat/KATTENVOER-BROKJES-CARNILOVE-INTO-THE-WILD/CARNILOVE-INTO-THE-WILD-SALMON-FOR-ADULT-CATS-SENSITIVE-and-LONG-HAIR-2-KG/), Orijen (http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_droog/orijen/droogvoer/132699) of Cat Lovers Gold (https://www.via-natura.nl/Natuurvoeding-kat/Brokjes-kat/CAT-LOVERS-GOLD/CAT-LOVERS-GOLD-PASSION-OCEAN-FISH-1-8-KG/). Maar ik ben helaas geen kenner. Ik heb een super dierenarts (die gelukkig ook natvoer promoot), maar verder ook aangeeft dat ik hem voornamelijk op zijn huidige brokken moet houden. Ik hoop dat iemand van jullie me kan helpen. Bij voorbaat hartelijk dank!

  #88407

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Applaws vind ik sowieso niet één van de beste brokken, Orijen en Celtic Connection wel. Het kan zeker geen kwaad om een wat lager fosforgehalte aan re houden.

  #88409

  Brammetje
  Bijdrager

  Dank je wel Meike voor je reactie, erg fijn! Ik ben nog niet bekend met Celtic Connection. Ik kan zo snel online ook niet terug vinden hoe het met het fosforgehalte zit in Celtic Connection. Weet jij dit toevallig? Ik zal in elk geval nog wat uitgebreider zoeken.
  Ben jij toevallig ook bekend met Carnilove?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.