maltezer

Home Forums Brokken Overige maltezer

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voerwijzer Meike 5 jaren, 11 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #82074

  arend
  Sleutelbeheerder

  Over 4 weken krijgen we een maltezerpup
  Welke voeding past het beste bij dit ras?

  #82845

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  complete rauwe vleesvoeding. Hierin zitten alle voedingsstoffen, bacterien en enzymen die een hond nodig heeft. Bij een klein ras heb je niet zoveel vriesruimte nodig. Maltezers hebben snel last van tandsteen, rauwe vleesvoeding voorkomt dit voor een groot gedeelte, en met aanvulling van goede kluiven of rauwe vleesbotjes (zoals kipkarkas) wordt het tandsteen dat zich toch manifesteert ook verwijderd. Voor meer informatie kun je onder het kopje vers lees kijken.

  Wil je geen diepvriesvoeding geven, dan adviseer ik K9 Natural

  #82846

  arend
  Sleutelbeheerder

  Nu lees ik dat K9 moeizaam mengt met water en de kleur grijzig is…Zou 3 dagen Alaska KVV iets zijn afgewisseld met 4 dagen goede brok?
  Misschien weet je een goed merk die goed aansluit op Alaska?
  En mag je op deze manier afwisselen? Dit ivm zuurgraad maag?

  #82847

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Het klopt dat K9 Natural geen water in zich opneemt, maar dit is niet erg. Het water wordt er bij opgeslobberd, en dat is het belangrijkste. Er is nog een merk dat gevriesdroogd vlees gebruikt, maar ook 20% zetmeelbron (boekweit of aardappel). Meer over beide merken lees je in dit wrtikel over gevriesdroogd vlees http://www.voerwijzer.com/hond/gevriesdroogd-voer

  3 dagen kvv en 4 dagen brok kan, omdat je niet de twee soorten voer op één dag geeft, geeft dat over het algemeen geen problemen met de vertering. Alaska is een prima merk, je kunt het ook prima afwisselen met andere merken. Als K9Natural of Herrmanns Bio geen optie is, kun je kijken naar een goede brok met veel vlees. Er zijn geen specifieke merken die aansluiten op kvv. Je kunt ook nog kijken naar gesteriliseerde vleesvoeding zoals Renske of Carnis vleesworsten.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.