PH waarde voer?

Home Forums Brokken Overige PH waarde voer?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #82357

  Beste Meike,

  Gisteren hoorde ik een fokker zeggen dat je altijd óf vers voer óf brokjes moest geven. Mijn plan om 3 dagen brok en 4 dagen vlees te geven zou niet goed zijn, omdat de PH waarde van brokjes en vers teveel verschilden. Hierdoor kon de hond last van zijn maag krijgen. Ik had hier nog nooit van gehoord. Ik heb wel gelezen dat je vers vlees en brokjes niet moet mengen, maar de ene dag het ene geven en de andere dag het andere kan wel. (Dat adviseerde jij ook al). Maar heb jij hier wel eens over gehoord?

  Groetjes Caroliena

  #83905
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Hoi Caroliena,

  Dit wordt inderdaad vaak nog gezegd. Het is heel vaak zo dat mensen dingen nazeggen die ze gehoord hebben, zonder er zelf 'bewijs' voor te hebben. Ik vermoed dat dat hier ook zo is. Het is wel zo dat sommige honden niet zo goed reageren op de combinatie, maar voor de meeste honden maakt het niet uit. Zelfs het mengen geeft bij de meeste honden geen problemen. Door brok en rauw niet op dezelfde dag te geven, heb je een kleine kans op problemen. Als jij merkt dat het gewoon goed gaat zo, dan is er niets aan de hand :)

  #83906

  Hoi Meike,

  Dank je wel voor je reactie! Vandaag vertelde een vertegenwoordiger van Haaskbarf me overigens hetzelfde verhaal: ivm de verschillende PH waarden tussen brok en Kvv moest je het nooit combineren. Maar ik ga op jouw woorden af en kies voor de combi tussen vlees (Haaksbarf) en brok (orijen). (Wel met dag er tussen). Heel erg bedankt!

   

  #83907
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Ja het is een theorie die aannemelijk is en daardoor vaak als waar aan wordt genomen. Ik kijk liever ook naar de praktijk en daar zie je dat het meestal geen problemen oplevert. Ik adviseer dus altijd goed te kijken naar de hond, en daarop conclusies te trekken.

  Dit is een interessant topic op Barfplaats over dit onderwerp: http://www.barfplaats.nl/forum/viewtopic.php?f=5&t=131575

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.