Real Nature Wilderness/Real Nature Country of andere voor Staffordshire pup??

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Real Nature Wilderness/Real Nature Country of andere voor Staffordshire pup??

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voerwijzer Meike 9 maanden, 1 week geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #89033

  Tom07
  Bijdrager

  Beste

  We hebben binnenkort een Staffordshire Bull Terrier pup (= Engelse Stafford) die we graag graanvrije brokken willen geven. Omdat dit soort brokken nieuw is voor ons, zijn we op zoek naar allerlei info en advies. Momenteel krijgen de pups vers vlees en wat korrels.

  Het merk Real Nature Wilderness heeft momenteel onze voorkeur, maar kijken ook zeker naar Real Nature Country, Acana …
  Een goede mix van eiwitten, omega 3 … . Liefst geen kip.

  Wat is jullie mening voor dit soort ras?

  Alvast erg bedankt!

  #89035

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Voor een Staffordshire Bull Terrier pup zou ik letten op het calciumgehalte en fosforgehalte in verband met het risico op skeletproblemen. Omdat Staffordshire Bull Terriers vaak allergieproblemen hebben zou ik voeding goed blijven afwisselen en het immuunsysteem in balans houden onder andere door een goede darmflora. En natuurlijk is het belangrijk om genoeg eiwit te voeren, omdat dat voor elk lichaamsproces essentieel is.

  Ik heb begrepen dat je ook rauwe vleesvoeding wilt gaan voeren en dat lijkt me ook zeker een aanrader.

  Real Nature lijkt me een prima merk, en zou je zeker kunnen proberen. Let er op dat het niet teveel calcium bevat. Blijf sowieso onder 4,5 gram calcium per 1000 kcal.

  #89040

  Tom07
  Bijdrager

  Bedankt voor uw reactie!

  Even ter verduidelijking, momenteel bij fokker krijgen ze vers vlees.

  Als u zou moeten kiezen tussen Real Nature Country en Real Nature Wilderness, naar welk voer gaat uw voorkeur? Of adviseert u voor een stafford een ander merk?

  We hebben ook vaak te horen gekregen dat kip niet goed zou zijn. Hoe zit dat met kalkoen?

  Alvast erg bedankt voor uw reactie!

  Groeten

  #89054

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Heb je dit artikel er al eens bij gehad?

  Zelf een brok beoordelen in 6 stappen

  Hiermee kun je zelf makkelijk brokken vergelijken. Voor pups van een ras zoals Staffordshire Bull Terrier geldt daarnaast nog dat je niet teveel calcium wilt geven in verband met skeletproblemen.

  Het nadeel van kip is dat ze ongezond gehouden worden, met z’n allen in een hok met weinig ruimte. Ze krijgen soms antibiotica, wat weer in de hondenvoeding terechtkomt. Hetzelfde zal gelden voor kalkoen. En ander gevogelte dat geen vrije uitloop had (kan nog wel preventief antibiotica krijgen) of biologisch gehouden is, of in het wild heeft geleefd.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.