Ruwe as

Home Forums Brokken Overige Ruwe as

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voerwijzer Meike 4 jaren, 3 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #82105

  arend
  Sleutelbeheerder

  Hallo,
  Een personeelslid van een dierenwinkel vertelde mij dat ik door het voeren van DARF Eko mijn hond tekort deed vanwege het gebrek aan ruwe as. Ruwe as is volgens haar een onontbeerlijk ingrediënt.
  Mijn vraag is: wat is ruwe as en waar is het goed voor bij honden?

  Bij voorbaat dank voor de reactie!

  #82957

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Ruwe as is het gedeelte van de voeding dat niet verteerbaar is. Eiwit, vet en koolhydraten worden verbrand in het lichaam en leveren daardoor energie. Ruwe as is het gedeelte dat na verbranding overblijft: de mineralen. Het percentage ruwe as opzich zegt niet zo heel veel, belangrijker zijn de gehaltes per vitamine en mineraal. Als er 8% ruwe as inzit, betekent dit niet vanzelf dat er van elke vitamine of mineraal genoeg inzit. 

  Ik kan op de website van Darf geen gehalte aan ruwe as vinden, maar ik kan me niet voorstellen dat dit problematisch laag is. Het is natuurlijk wel zo dat er geen vitamines en mineralen toegevoegd worden, maar bij een goede samenstelling is dit niet nodig.

  #82958

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Meer informatie over ruwe as vind je in dit artikel: http://www.voerwijzer.com/waarom-zit-er-ruwe-as-in-hondenvoer-kattenvoer

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.