Tips voor een hyppoallergene brok

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? Tips voor een hyppoallergene brok

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voerwijzer Meike 2 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #91334

  Sanuk
  Bijdrager

  Ook voor mijn andere hond graag advies. Het is een ierse doodle van 2,5 jaar oud, heeft als pup ernstige darmklachten gehad en heeft snel last van jeuk. In ieder geval veroorzaakt door kip, zalm en lam. Royal Canine intestinal werkte bijvoorbeeld niet en ook Sanimed Hypoallergeen gaf veel jeuk. Ze doet het goed op Royal Canine Hyppoallergeen. Wil graag een kwalitatief betere brok gaan geven maar ben wat huiverige omdat ze het op de RC stabiel doet met goede ontlasting en zonder jeuk. Door de berichten over graanvrije brokken en de adviezen om brokken met veel vis niet voor langere tijd te geven, vind ik het lastig een goede brok te selecteren in de brokkenvergelijker.

  #91337

  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Als je een andere brok wil proberen, probeer dan eentje met een nieuw diersoort en een nieuwe koolhydraatbron. Met nieuw bedoel ik dat ze het nog niet eerder heeft gehad. Ik zou voor de zekerheid ook het eiwitgehalte laag houden, zo’n 23% bijvoorbeeld. Hier een pagina met brokken met één diersoort: https://www.voerwijzer.com/hypoallergene-hondenbrokken-met-een-diersoort/

  Het beste kun je ook samen met een deskundige aan de slag gaan om de darmen zoveel mogelijk te laten herstellen.

  Overweeg ook natvoer, dat is vaak beter verteerbaar.

  Succes! Wees voorzichtig en schakel heel langzaam over. Gaat het niet goed, stop dan met de nieuwe voeding. Hopelijk is je hond niet allergisch voor alle dierlijke eiwitten, soms kan een vegetarische brok of een brok met insecten een uitkomst bieden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.