Vis

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  abrikoos 2 jaren, 7 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #82230

    Beste Meike, een vraag.

    Klopt het dat je verse vis b.v. van de markt, eerst 10 dagen moet invriezen voor dat je het voert.

    Ik denk dan aan rauwe makreel, wijting of sardines.

    Moeten deze trouwens schoongemaakt worden, of kun je deze compleet voeren.

    gr.

    Koos

     

    #83508

    Voerwijzer Meike
    Bijdrager

    Goeie vraag! Ik heb het even uitgezocht en meteen verwerkt in het artikel Ingredienten – Vette vis.

    Ja het klopt dat je die vissoorten moet invriezen voordat je het rauw voert. Je kunt de vis gewoon in z’n geheel voeren, ook de organen.

    Hier het stukje over parasieten in het artikel:
    Parasieten
    Verse vis kan spoelworm (haringworm), lintworm, leverbot of kabeljauwworm bevatten. Een besmetting kun je gelukkig makkelijk voorkomen. Risico-vissoorten zijn o.a. zalm, makreel, haring, wijting, sardine, kabeljauw en forel. Tonijn en kweekzalm schijnen het veiligst te zijn qua parasieten. Een besmetting kun je voorkomen door de vis minimaal 10 dagen in te vriezen, als je het vers koopt. Haring wordt bij de vangst al bevroren en is dus nooit echt vers.

    Bronnen, o.a.:
    Raw fish and parasites, dogsnaturallymagazine.com

    Round worms in fish, http://www.fao.org

    http://www.sashimi.nl/

    #83509

    Hoi Meike, bedankt voor de snelle reactie, ga nu een extra plek maken in de vriezer.

    gr.

    Koos

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.