Visvrije brok

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Visvrije brok

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #82345
  Tim
  Lid

  Hallo,

  Onze finse spits van 7 maanden oud. Hij heeft de eerste maanden vers gegeten (darf) en sinds 2 maanden eet hij Orijen puppy. Daarnaast krijgt hij af en toe een stuk vers vlees wat hij met veel enthousiasme verroverd;-) 

  Ook gaven we hem wel eens vis. We zijn er achter gekomen dat hij dan de volgende dag over moet geven. Alle keren dat hij overgegeven heeft zijn te herleiden naar vis. Zowel in brokjes/snoepjes als in zalmkoppen of dergelijke producten. Daarnaast is zijn ontlasting vaak het eerste gedeelte een stevige drol en het laatste gedeelte is vrijwel altijd dun. Gisteren ben ik er achter gekomen dat orijen pup ook viselement bevat. Zijn er kwalitatief goede brokken met een hoog vleesgehalte die we kunnen uitproberen? 

  Alvast bedankt! 

  Tim

   

  #83887
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Hoi Tim,

  Dit komt vaker voor. Toevallig heb ik hier net een stukje over geschreven in het artikel over vette vis: http://www.voerwijzer.com/vette-vis. Maar mijn ervaring is, dat dit vooral voorkomt bij puur vis, of eventueel vissnoepjes die voor het grootste gedeelte uit vis bestaan. De oorzaak is dan waarschijnlijk dat het te veel vet is.

  In jouw geval lijkt het eerder op een allergie of intolerantie. Ja er zijn veel brokken die geen vis bevatten, waaronder ook goede brokken. In het overzicht van hondenbrokken kun je filteren op brokken zonder vis: http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken?field_diersoort_value%5B%5D=1&keys=

  Daar zitten genoeg brokken tussen die prima zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar Acana Singles, maar ook Dog Lovers Gold High in Chicken is prima.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.