Voldoende voedingsstoffen in Barfmenu?

Home Forums Rauwe vleesvoeding (kvv) Kvv voor de hond Voldoende voedingsstoffen in Barfmenu?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #82122

  Mijn Lagotto Romagnolo (8,5 jr. en 19,5 kilo) heb ik kort geleden overgezet op Barfmenu i.v.m. huidproblemen. Dit gaat een stuk beter, maar hij lust alleen de lam- en visvariant. Hij eet dus iedere dag lam en af en toe twee dagen vis tussendoor. Ik ben bang dat hij toch  voedingsstoffen mist omdat ik niet kan afwisselen met minimaal 4 soorten dier. Waar kan ik dit mee aanvullen of is er een ander merk KVV wat wel de benodigde ingrediënten bezit? Hij mag (voorlopig) geen rundvlees en granen.

  #83035
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Dat is inderdaad een erg beperkt menu. Misschien kun je andere smaken van andere merken proberen, en dan voor de zekerheid alleen mixen die voor 100% uit vleesproducten en eventueel groenten bestaan. Goede merken zijn bijvoorbeeld Haaksbarf, CarniVoer en Oervoer, dat zijn zuivere producten van goede kwaliteit, die voor 100% uit 1 diersoort bestaan. Als het niet lukt 4 diersoorten te vinden die hij verdraagt en lust, dan kun je zelf een multivitamine voor de hond toevoegen.

  #83036

  Ik ga zeker andere merken proberen maar hij is een super kieskeurige hond, dus verwacht daar niet al teveel van. Als ik uiteindelijk toch over moet op toevoegen van multivitamine, maakt het dan nog uit welk merk  ik koop? Ik neem aan dat er toch nog wel verschil zit in de samenstelling?

  #83037
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Wat soms helpt is om het te verhitten (als er maar geen ongemalen stukken bot inzit) en als hij het lust kun je het steeds rauwe voeren. Of een nieuwe smaak combineren met een smaak die hij wel lust, en dan langzaam de ‘lekkere smaak’ minderen.

  Ja er zit verschil in kwaliteit en samenstelling van multivitamjnes, maar ik heb me hier nog niet in verdiept. Ik kan je hier helaas niet in adviseren.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.