welke brok

Home Forums Brokken Welke brok voor mijn hond? welke brok

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #82043
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  hoi hoi

  ik ben trotse eigenaar van 2 super honden het zijn kruisingen van pitbull/staffords.
  ze krijgen op dit moment van Hills lam en rijst maar daar wil ik zo snel mogelijk van af de oudste hond heeft namelijk veel last van allergie komt waarschijnlijk door de granen en ze krijgen 2x per week vers vlees van duck nu zat ik bij jullie op het lijstje te kijken en twijfel ik een beetje want orijen heeft wel veel dierlijk eiwit en de dierenarts zei dat de hond daar ook last van kon hebben dus nou weet ik het niet meer zelf ben ik wel te spreken over taste of the wild wat is jullie mening hierover? want hier bij de dieren winkel raden ze farmfood en nutro choice aan maar in farmfood zit wel graag in toch en heeft er iemand ervaring met nutro choice kan hier namelijk niks of weinig van vinden
  alvast bedankt

  groetjes kim

  #82708
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Hallo Kim, ik zou inderdaad voor een graanvrije brok kiezen. Farmfood en Nutro Choice bevatten allebei (vrij veel) graan. Sommige honden reageren inderdaad niet zo goed op een hoog eiwitgehalte, maar dit weet je alleen door het te proberen. Het zijn vaak wat minder actieve en oudere honden die daar last van hebben. Taste of the wild is ook een redelijk goede brok, jammer is wel dat ze ook plantaardig eiwit aan het voer toevoegen. Maar deze zou je heel goed kunnen proberen.

  Als je hond allergisch is voor granen, let dan ook op welk vers vlees-merk je voert. Duck heeft één graanvrije variant. Er zijn ook goedkopere merken die geen granen bevatten. Je kunt ook proberen om de honden helemaal op vers vlees te zetten, heel veel honden raken hun klachten kwijt daarmee. Als je een goedkoper merk dan Duck kiest, hoeft het niet duurder te zijn dan brokken. Het makkelijkste merk is Smuldier, niet duur en makkelijk verkrijgbaar. 

  Heb je het artikel over voedingsallergie al gelezen?

  http://voerwijzer.com/eliminatiedieet-bij-voedselallergie

  #82709
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  hallo

  als eerste bedankt voor de informatie.
  we hebben nutro choice geprobeerd maar de honden willen het niet eten en we waren hier slecht over ingelicht want ik dat dat dit voer ook graan vrij was maar is er een brok die je ons zou kunnen aanraden om te proberen

  alvast bedankt
  groetjes kim

  #82710
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  http://www.food4pets.be/ heeft nu ook 1 kg verpakkingen van WOLFSBLUT, ORIJEN, ACANA, TASTE OF THE WILD, handig om te proberen.

  Dit zijn bijna allemaal graanvrije brokken.

  #82711
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Ja, de merken die Diana noemt zijn goede merken. Kijk goed bij de ingredienten of er granen inzitten: rijst, tarwe, mais en haver zijn de meest gebruikte granen. In sommige brokken zit aardappelproteine (Taste of the Wild en ook in sommige Wolfsblutvarianten), ook hier kan een hond allergisch voor worden/zijn.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.