Wolfsblut heeft een nieuwe smaak Grey Peak (beschikbaar variant puppy’s, adult, senior)

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Wolfsblut heeft een nieuwe smaak Grey Peak (beschikbaar variant puppy’s, adult, senior)

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #82038
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Hallo, zag vandaag dat er een nieuwe smaak is van Wolfsblut. Het betreft Grey Peak. Je hebt deze smaak voor puppy’s, adults, senior en voor kleine rassen.

  Nu kan ik alleen niet zien hoeveel % nu precies uit vlees bestaat, wat denkt u:

  Ingrediënten:
  zoete aardappel (min. 35,5%), geit (min. 23,5%), gedroogd paardenvlees, paard vet, erwtenvezels, tijm, salie, marjolein, oregano, peterselie, Immutop ® (aardpeer concentraat), vitaminen, mineralen, eiwitten erwten , aardappeleiwit, bramen, frambozen, blauwe bessen, zwarte bessen, vlierbessen, Aronia, spirulina, vlas, brandnetel, meidoorn, ginseng, paardebloem, anijs zaad, fenegriek Additieven: Food Additives per kg: Vitaminen: Vitamine A (als retinyl acetaat) 22 746 IE vitamine D3 (als cholecalciferol) 1530 IE; oligo-elementen: ijzer mg (als ijzersulfaat), 321,36, Iron mg (als ijzer chelaat van Aminosäurehydrat) 21.33, Jodium (als calciumjodaat watervrij) 1.64 mg Koper (als kopersulfaat) 42.24 mg, Koper (als koper chelaat van Aminosäurehydrat) 52,80 mg, Mangaan mg (als mangaan sulfaat) 116,95, Zink (als zinksulfaat) 296,49 mg Zink (als zink chelaat van Aminosäurehydrat) 355,73 mg, Selenium (als natrium seleniet ) 0,53 mg, Aminozuren: Taurine 1100 mg

  Ruw

  24%

  Vet

  16%

  Vezel

  3%

  As

  8,5%

  Ben benieuwd wat jij van deze smaak vind!

  #82696
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Ziet er goed uit! Er zit niet echt veel vlees in, maar voor mensen die niet zoveel eiwit willen voeren is dit een prima brok. Ik zal er nog even beter naar kijken dit weekend en een uitgebreidere beoordeling geven..

  #82697
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Wolfsblut Grey Peak Puppy

  Zoete aardappel (min. 25,5 %), geitenvlees (min. 23,5 %), gedroogd paardenvlees, paardenvet, erwteneiwit, aardappeleiwit, erwtenvezels, thijm, salie, Majoraan, Oregano, Peterselie, Immutop® (Topinamburkonzentrat), Vitamines, Mineralen, Bramen, Frambozen, Blauwe bosbes, Zwarte Johannisbessen, Vlierbessen, Appelbessen, Spirulina, Lijnzaad, Mannan-oligosaccharide (Prebiotisch MOS; min. 0,2 %), Fructo-oligosaccharide (Prebiotisch FOS; min. 0,2 %), Nucleotide (min. 0,17 %), Brandnetel, Meidoorn, Ginseng, Taraxacum (Leeuwentand), Anijszaad, Fenegriek

  Eiwit 30%

  Vet 19%

  Vezel 3%

  As 8.5%

  1. Er zit vrij veel vet in, vergeleken met de gemiddelde brok, maar het is wel allemaal dierlijk vet en daardoor lijkt het me geen probleem. Wel kan ik me voorstellen dat er door het hoge vetpercentage iets teveel calorieen inzitten voor honden van grote rassen. Voor meer informatie, zie dit artikel van dr Becker.

  2. Erg jammer zijn de geisoleerde plantaardige eiwitten. De beste eiwitten voor honden zijn de eiwitten uit vlees en niet plantaardige eiwitten. Hier zit erwteneiwit en aardappeleiwit in. Hierdoor is het lastig inschatten hoeveel vlees er werkelijk inzit en hoeveel eiwit van het vlees komt en hoeveel van plantaardige herkomst. Extra jammer: hierdoor is de brok ook niet geschikt voor honden die niet tegen aardappel kunnen.

  3. Zoete aardappel is een prima koolhydratenbron.

  4. Opvallend dat er veel bessen inzitten. Hier zitten vast veel gezonde vitamines en mineralen in, maar volgens mij ook veel suikers. En suiker is niet zoń goede koolhydratenbron. Maar ik neem aan dat de hoeveelheid bessen niet zo groot is.

  5. Verder gezonde ingredienten, zoals ginseng, fenegriek en spirulina. De werking van de andere kruiden ken ik ik niet. Lijnzaad is overbodig naar mijn mening. 

  6. Heel erg jammer dat de hoeveelheid fosfor en calcium niet bekend is. Als ik dit voer aan mijn pup zou geven, zou ik die hoeveelheden willen weten. De fabrikant van Wolfsblut heeft namelijk een andere visie op calcium dan ik, en vind een brok met meer dan 2% calcium nog prima voor pups. Het verschil in visie kun je in dit topic over Wolfsblut lezen.

  Conclusie: Een redelijke brok, jammer van de plantaardige eiwitten, en ik ben ook niet zeker of zoveel vet nou goed is voor een pup. Verder erg jammer dat de hoeveelheid calcium onbekend is. Daarnaast, een prima brok, beter dan de gemiddelde brok nog steeds.

  #82698
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Wolfsblut Grey Peak: Adult, Senior en Small Breed

  Zoete aardappel (Adult: min. 35.5%, Senior: min. 42%, Small Breed: min 25.5%), geitenvlees (min. 23,5 %), gedroogd paardenvlees, paardenvet, erwteneiwit, aardappeleiwit, erwtenvezels, thijm, salie, Majoraan, Oregano, Peterselie, Immutop® (Topinamburkonzentrat), Vitamines, Mineralen, Bramen, Frambozen, Blauwe bosbes, Zwarte Johannisbessen, Vlierbessen, Appelbessen, Spirulina, Lijnzaad, Mannan-oligosaccharide (Prebiotisch MOS; min. 0,2 %), Fructo-oligosaccharide (Prebiotisch FOS; min. 0,2 %), Nucleotide (min. 0,17 %), Brandnetel, Meidoorn, Ginseng, Taraxacum (Leeuwentand), Anijszaad, Fenegriek. Bij de Seniorvariant ook: Glucosamine (min. 0.32%), MSM (min. 0.32%), Chondroitine (min. 0.22%)

  Bij Senior en Adult staat aardappeleiwit en erwteneiwit op een andere plek in de samenstelling, namelijk na de mineralen.

    Eiwit Vet Vezel As
  Adult 24% 16% 3% 8.5%
  Senior 21% 10% 3.5% 9%
  Small Breed 30% 19% 3% 8.5%

  1. Opvallend vind ik dat er geen verschil is tussen de samenstelling (incl. analyse) van de puppyvariant en de small breed variant. Ik vraag me af of er verschil is en wat dat verschil dan is. Voor de small breed-variant gelden eigenlijk dezelfde opmerkingen, behalve dat de hoeveelheid vet geen probleem zal zijn.
  2. Positief is dat bij Senior en Adult er minder geisoleerde plantaardige eiwitten inzitten, aangezien ze later in de samenstelling zijn genoemd. Zeker bij de seniorvariant zou ik dat belangrijker vinden, omdat er al minder eiwitten inzitten. Dan wil je dat het goede eiwitten zijn. Maar ook voor een gewone volwassen hond zou ik dat belangrijk vinden natuurlijk. Maar jammer dat ze er uberhaupt inzitten.
  3. Glucosamine, msm en chondroitine werken tegen gewrichtsproblemen. Ik weet niet welke hoeveelheden worden aangeraden bij losse suppletie, maar ik heb gelezen dat in veel brokken er te weinig van inzit om werkzaam te zijn. Ik denk dat Wolfsblut zich hier wel in verdiept heeft. Als je hond gewrichtsproblemen heeft, zou ik even nagaan of er genoeg inzit.
  4. Er zit in de Adultvariant niet zoveel vlees. Als je daar bewust voor kiest, prima. In de seniorvariant zit ook niet zoveel vlees, maar dat is standaard voor seniorbrokken, omdat het eiwitgehalte lager moet zijn. Lastig te zeggen of er in de Small Breedvariant meer vlees zit, aangezien ik niet weet en niet in kan schatten hoeveel procent van de eiwitten van plantaardige herkomst is.
  5. Jammer dat er niet een uitgebreidere analyse van voedingsstoffen is.
  6. Wel positief: de herkomst van het vlees is diervriendelijk en schoon.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.