Zijn Inbalance hondenbrokken goed? Zit er echt 65% vlees in?

Home Forums Brokken Vragen over brokkenmerk Zijn Inbalance hondenbrokken goed? Zit er echt 65% vlees in?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #92220
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Deze vraag kreeg ik via een ander kanaal, maar ik wil mijn antwoord graag met jullie delen.

  Mijn beoordeling van Inbalance
  Ik ben zelf niet enthousiast over Inbalance. Er zit zeker niet 65% vlees in, volgens mij bedoelen ze dat 65% van het eiwit uit vlees komt. Dat is weinig. Het is volgens mij dezelfde voeding als Wooof, en daar hoor ik veel slechte ervaringen over.

  Hoe weet ik dat er geen 65% vlees in zit?
  Ik heb naar de analyse gekeken, daaruit kun je opmaken dat er in het eindproduct niet 65% vlees kan zitten. Wat wel zo kan zijn is dat ze 65% vlees tot vleesmeel hebben gemaakt, en dat hebben gebruikt. Doordat er zoveel vocht in vlees zit, blijft er veel minder vlees over als het is gedroogd.

  De analyse van Inbalance Adult is de volgende
  24% eiwit
  10% vet
  2% celstof
  6% Ruw as
  48% Overige koolhydraten

  En de samenstelling:
  Rund/(dierlijk eiwit)-ontsloten mais, Gevogeltevet, Gevogelte vleesmeel, lijnzaad, Zalmolie, L-Carnitine, Taurine.

  In een brok met 65% vlees in het eindproduct, zou veel meer eiwit moeten zitten. Vleesmeel (of gedroogd vlees) bevat zo’n 50 tot 60% eiwit. Daarnaast bevat graan ook zo’n 10% eiwit. Stel we gaan uit van 50% eiwit in het vleesmeel. Hoeveel eiwit zou er dan in de brok met 65% vlees in het eindproduct zitten?
  65% vlees x 50% eiwit = 32,5%
  20% mais x 10% eiwit = 2%
  Totaal: 34,5% eiwit

  En het koolhydraatgehalte zou dan veel lager zijn. Als er 65% vlees inzit, en ongeveer 15% extra vet, lijnzaad en zalmolie, zou er ongeveer 20% mais (of aardappel, of rijst, etc) in zitten. Dat bestaat voor ongeveer 90% uit koolhydraten. Er zou dan maar 18% koolhydraat in het eindproduct zitten. En volgens de analyse zit er 48% koolhydraat in. Met 48% koolhydraten in het eindproduct, zou er dus ongeveer 53% graan in moeten zitten.

  #93143
  12SLP04
  Bijdrager

  Goedenavond Meike,

  Blij dat ik deze tegen kwam. Ik heb hier wel eens een discussie over met een vriendin die de brokken van Topwinner geeft. Ik weet niet of je die kent? 10 kilo voor zo’n €18. Ik weet niet of het standaard aan te nemen is maar iets wat zo goedkoop is, kan haast alleen maar vol zitten met goedkope hulpstoffen toch? Een ingrediëntenlijst lijkt amper te vinden van dit voer.

  Ik hoor vaak, van meer mensen, die zeggen “Ontlasting is goed, vacht glanst dus het is goed voer”. Maar zo kort door de bocht is het toch vaak niet? Want wat gebeurd er allemaal van binnen, wat je niet ziet?

  Ik voer op dit moment nog de laatste InBalance brokken zodat het maar op is. Zo af en toe tussendoor een paar dagen zorgt er voor dat mijn hond weer wil gaan eten. Wat vind je trouwens van het Fresh-voer van InBalance?

  Ik denk erover over te stappen naar Renske (voor de verschillende smaken) maar weet jij of de brokken in een grote zak, ook groter zijn dan in een zakje van 0,6 kilo? Ik wil dan in de ochtend een brok voeren en in de avond vers vlees met groente/fruit en soms een rauw ei omdat ik dat goed kan mengen met haar Glucosamine /Chondroïtine /MSM poeder.

  Zou ik wel je advies mogen vragen op het voer van Husse; de Optimal Giant? Daar zit een goede hoeveelheid glucosamine / Chondroïtine /MSM in maar wat vind je van de rest van de samenstelling en ingrediënten?

  • Deze reactie is gewijzigd 3 weeks, 1 day geleden door 12SLP04.
  #93204
  Voerwijzer Meike
  Bijdrager

  Hoi Sabrina,

  Ik had je reactie niet gezien, dus mijn antwoord is een beetje later…

  Een merk dat de samenstelling en analyse niet duidelijk geeft, is lastig te beoordelen. En ik heb er dan ook meteen minder vertrouwen in, want als je trots bent op een goede samenstelling wil je dat toch laten zien?

  Klopt, een glanzende vacht en goede ontlasting is niet het hele plaatje.

  Misschien kan je een nieuw forumpost maken per brok waar je mijn mening over wilt? Dan is dat beter terug te vinden. Plaats dan ook de samenstelling en de analyse er bij. Een forumpost maken kan onderaan deze pagina: https://www.voerwijzer.com/forum/forums/brokken/vragen-over-brokkenmerk/ (als je ingelogd bent)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.