Onbekend

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 393)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Bosch voerlijn "soft" #87213
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Heb je de brokkenvergelijker gebruikt? Je kan filteren op brokken zonder mais en vervolgens sorteren op prijs per dag. Andere opties zouden zijn:
  Smolke Adult Graanvrij (https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/smolke-adult-graanvrij/)
  Natural Health Carnivore (https://www.voerwijzer.com/hondenbrok/natural-health-carnivore/)
  Deze laatste bevat wel erg veel eiwit, en niet elke hond kan dit goed verteren. Ze hebben ook Basic 5 die een wat minder hoog eiwitgehalte bevat en waarschijnlijk ook goed betaalbaar is. Deze moet ik nog analyseren.

  In reactie op: Welke brok voor Duitse herder pup? #86519
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Dag Nelleke, waarom wil je pas na 6 maanden over gaan op kvv? Ook voor een pup is rauwe vleesvoeding heel gezond, en in die periode is het juist belangrijk voor een goede opbouw van de darmflora en een gezond skelet. Uit onderzoek onder Duitse Herders blijkt dat er minder skeletproblemen zijn als de honden rauwe voeding hebben gehad als pup, als het je interesse heeft, lees het dan eens door: https://www.voerwijzer.com/sites/voerwijzer.com/files/uploadbestanden/overigvoer/Influence%20of%20nutrition%20at%20young%20age%20on%20canine%20hip%20dysplasia.pdf

  Qua brokken vind ik die van Orijen en Acana goed van samenstelling. Niet elke hond kan tegen het hoge eiwitgehalte van Orijen, wat je snel merkt aan de ontlasting. Acana bevat minder eiwit en bevalt meestal goed. Beide merken hebben specifieke brokken voor pups, maar ook Acana Classics is voor pups (van grote rassen) geschikt.

  Veel plezier met de pup!

  In reactie op: Real Nature Wilderness #83700
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Ooooh wist niet dat real nature zo goed beschreven stond, kan ik hier in België in zomart verkrijgen zou je deze ook zeker aanraden aan mijn roedel van 7 ? Prijs/kwaliteit mss beter voor onze portemonnee ;-) 

  wat is verschil met Acana ? 

  Ooooh Meike, sorry zoveel vragen dat ik heb maar ja wil alleen beste voor men beestjes 

  In reactie op: KVV wel uitgebalanceerd genoeg voor pup #84076
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Mijn ervaringen met kvv en pups en zeker met bepaalde rashonden ’s zeer slecht. 1 pup heb ik na 7 maanden in laten slapen en mijn huidige pup heeft een flink huid en allergie probleem. Ik voer zoals hier gezegd wordt te voeren. verschillende diersoorten. Bij mijn eerste pup deed ik dit niet en die leeft niet meer die had ook een  slechte ontwikkeling. Nu voerde ik diverse diersoorten en zit gemiddeld 3x per maand bij de dierenarts. mijn ervaring bij m’n andere hondjes waar ik als pup gestart was met brokken was super. die krijgen nu wel kvv en doen het er super op. mijn pup krijgt nu langzaam aan brokken geïntroduceerd niet is 4 maanden. ik hoop dat ik niet al teveel kapot gemaakt heb maar kvv is prima voor volwassen honden maar absoluut niet geschikt voor pups. zeker niet zoals hier beschreven wordt. mijn pup gaat echt wel weer kvv krijgen maar pas als ze volledig uitgegroeid is. Voor mij is kvv en pup een verschrikkelijke ervaring geweest voor volwassen honden super. ik zou zeggen begin niet aan die troep als je hond in de groei is je maakt vaak meer kapot dan lief is.

  In reactie op: Celtic Connection #83601
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Met veel belangstelling heb ik alle reacties en antwoorden gelezen betreffende de brok Celtic Connection.

  Onlangs heb ik naar deze firma een mail gestuurd om het kopergehalte te vernemen van de Kip Kalkoen brok.

  Als antwoord heb ik verkregen dat dit 24 mg/kg betraagd. Ik vind dit precies nogal hoog, daar ik van een holistische dierentherapeut heb vernomen dat je niet hoger mag gaan dan 15mg/kg kopergehalte.

  Ikzelf heb al wat medische info gelezen in verband met een koperopstapeling in de lever, en echt onschuldig kan je hoge koperwaardes niet noemen. Ik heb onlangs 2 honden verloren waarvan er problemen waren ontstaan met stijgende leverwaardes, eentje van hen had ook die neurologische problemen.

  Verder lijkt deze brok mij ook in orde qua samenstelling, maar de analyse naar het hoge kopergehalte baart mij zorgen. Terecht of kan ik dit toch geven aan mijn nieuwe puppy (dwergschnauzer zwart-zilver) binnen enkele maanden.

  Zij krijgt nu KVV van Carnibest, Alaska en Naturis in  de soorten kalkoen, konijn, eend en haas, en nog de brokjes van de fokker Dr.Clauder Junior.

  Maar zij krijgt een bruine vacht en rode gloed, en kan hiervan de oorsprong niet terugvinden (mogelijks iets teveel gekamd/ontwolt of eventueel toch een foute diersoortkeuze), er wordt raad gevraagd aan de fokker.

  Graag uw menig over het kopergehalte, en tips zijn altijd welkom betreffende KVV.

  In reactie op: Renske Adult verse eend voor de kat #84026
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Bedankt voor het delen van de informatie, Meike!

  Om het compleet te maken hieronder nog de reactie die Renske (de fabrikant) mij stuurde, dit geeft een completer beeld van de verschillende meningen die heersen, anders is het vrij eenzijdig:

  ~~Hierbij dan eindelijk onze reactie op je vragen.

  Ik neem in deze mail ook de mening van Meike van voerwijzer mee.

  Meike zegt:

  Ik ben van mening dat eiwitten erg belangrijk zijn voor katten, en dat 30% misschien voor veel katten genoeg is, maar niet optimaal. Zeker niet als ze tijdelijk of permanent iets meer nodig hebben door bijvoorbeeld een slechte weerstand of kwetsuur.

  Een goed artikel hierover vind ik deze

  http://www.voerwijzer.com/carnivore-connection-nutrition-cats

  En in dit artikel leg ik uit wanneer een brok volgens mijn visie goed is:

  http://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-6-stappen

  Wat betreft de balans tussen vitamine A en D wordt voor mensen aangeraden om maximaal 8x zoveel vitamine A als D binnen te krijgen, omdat vitamine A en D antagonisten zijn. Voor honden en katten wordt vaak een ratio van 1:10 aangehouden. In een onderzoek onder honden, bleek dat bijna alle honden een vitamine D-status hadden die lager is dan optimaal. Om die reden denk ik dat het beter is als de ratio vitamine D:A zeker niet hoger moet zijn dan 1:10.

  Ons antwoord hierop luidt als volgt:

  Eiwitten zijn voor katten zeker belangrijk, aangezien het carnivoren zijn en het lichaam hier op gebouwd is. Wanneer gepraat wordt over de hoeveelheid nutriënten dat een dier nodig heeft en of dit voldoende is voor een dier, dan zijn wij er wel een grote voorstander van om het weer te geven op basis van de energiewaarde. Voor het samenstellen van kattenvoeders werken wij met de FEDIAF richtlijnen, waarbij 86,8 g/1000 kcal ME eiwit (oftewel 30%) ruim boven de minimale behoefte ligt voor zowel volwassen katten als opgroeiende katten. De Fediaf richtlijnen zijn opgesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek, instituten (zoals de NRC) en met hulp van deskundigen (wetenschappers) op het gebied van diervoeding. De Fediaf geeft aan dat voor een volwassen kat het eiwitgehalte minimaal 62,5 g/1000 kcal/ME moet zijn en 70-75 g/1000 kcal/ME voor opgroeiende of drachtige/zogende katten. Met de 86,8 g/1000 kcal ME eiwit zitten we ruim boven de norm en worden eventuele extra behoeftes aan eiwitten ruimschoots gedekt. Daarbij komt dat aminozuren voornamelijk onderdelen zijn van bijvoorbeeld enzymen en hormonen en een rol spelen bij lichaamsprocessen en minder bij het ondersteunen van de weerstand. Natuurlijk hebben ze er indirect wel een effect op, maar de voornaamste functies van aminozuren zijn verbonden met het functioneren van het lichaam. Het artikel van Debra Zoran is zeker een goed artikel, maar in dit artikel wordt niet aangegeven wat het minimale gehalte aan eiwit moet zijn. Daarbij vinden we het niet verstandig op één wetenschappelijk artikel te varen. De Fediaf normen zijn gebaseerd op vele wetenschappelijke artikelen en onderzoeken.

  Voor vitamine A en D3 zie je in de markt doorgaans een verhouding van 10:1, wat een leidraad is. Wederom kijkend naar de Fediaf normen, houdt de Fediaf een verhouding van  13,3:1 voor volwassen katten aan. In de NRC is een studie omschreven (Hendriks et al., 1947(!)) waarin de relatie tussen een optimale hoeveelheid en overmaat aan vitamine A en D3 is onderzocht. Hierbij vonden ze geen negatief effect op de opneembaarheid van vitamine D in het geval van een overmaat aan vitamine A.

  Ik hoop dat je met bovenstaande informatie verder kunt en zoals jij zelf ook weet: er zijn veel verschillende opvattingen over goede en gezonde voeding. Dit geldt niet alleen voor de mens maar ook voor onze huisdieren.

  In reactie op: Anubis persbrok #84013
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Beste,

  Het klopt inderdaad dat wij de nieuwste productie methodes hanteren. Onze productie methodes voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen gmp+ en IFS . Wij zijn er van overtuigd dat onze persbrok beter is dan vele Amerken in het zelfde sigment. Moesten jullie nog niet overtuigd zijn vraag u gratis proefpakket aan op info@anubis-hondenvoeding.be

  In reactie op: Applaws kattenbrokjes #83941
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Hallo, Heb in april ook weer een grote zak 7,5 kilo APPLAW’S Kattenluikje besteld. Mijn kat was daar altijd heel content mee. Nu blijken de brokjes ineens de helft kleiner te zijn. Ik weet niet of de samenstelling ook is veranderd, maar mijn kat laat ze nu meestal staan. Ik meng ze altijd met een ander merk en die vist-ie er nu grotendeels uit. Terwijl dat voorheen niet het geval was.

  Ik ga hierover contact opnemen met de leverancier, ben benieuwd.

   

  In reactie op: Freedog #83933
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Hallo Arno, ik lees jouw verhaal met grote interesse. Waar bestel jij dit voer? Ik heb pas iets over deze brok voorbij zien komen. Heb zelf 2 Cane corso en zijn moeilijke eters. Ook ik Barf , maar ze zijn te kieskeurig en zo komt mijn menu in het geding voor langere termijn. 1 ervan heeft graan/gluten Intolerantie. Wil het ook gaan proberen met Freedog…

  In reactie op: Carnis #82905
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Ik geef haar bij de geperste brok een beetje vleesvoeding, ook van Biofood.  Ze heeft ook niet constant klachten, maar de laatste week was het weer vaak raak. Als een hond niet tegen een geperste brok kan, dan zou het probleem toch constant aanwezig moeten zijn. Spugen doet ze eigenlijk nooit, het is dan alleen de ontlasting en vaak s morgens en dan heeft ze ook geen eetlust en eet dus gras. Geef de brokken ook al al verdeeld over 3x perdag  en dan voor het slapen de laatste keer.  Dit soort klachten heeft toch niet te maken met geperste brokken?. Ik geef deze brok omdat het natuurlijke brokken zijn.

   

  In reactie op: Carnis #82904
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  De Carnis kip/rund geperste brok is dat een goede geperste brok? Ik geef nu Biofood puppy/small breed. Mijn hondje vindt het een heerlijk brok. Maar omdat ze soms en dan voornamelijk s’ morgens gras gaat eten en dan is de ontlasting ook slechter, ze gaat verschillende keren zitten en heeft er soms bloed bij. Vaak heeft ze de rest van de dag verder geen ontlasting meer en de volgende dag is het weer goed. De eetlust is vaak op zo ‘ n moment ook niet goed. Dan gaat het weer een paar dagen of een paar weken goed den dan herhaalt het zich weer. Een tijdje terug is er al een giarda test gedaan, maar daar kwam niet uit. Heeft het zin om een andere brok te proberen b.v. die van Carnis?

  In reactie op: brokken #83982
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Waar moet een brok voor een puppy aan voldoen? Is een puppy brok van Acana ook goed? Ik zie zoveel soorten brokken, ik weet niet waar ik op moet letten.

  In reactie op: brokken #83981
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Diegene die onze hond herplaatste wil dat hij het 1e jaar brokken krijgt. Het was min of meer een voorwaarde. Vandaar dat we nog niet over kunnen naar vers vlees. 

  In reactie op: lukullus brok #83496
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Wat denk je dan dat rijst is? Rijst is een graansoort.

  Als het over gekookte rijst gaat verteert het ten opzichte van andere granen echter wel goed.

  In reactie op: lukullus brok #83495
  Onbekend
  Sleutelbeheerder

  Lukullus bevat juist GEEN graan. Dat maakt het sowieso al beter dan de meeste hondenvoedingen. Het bevat rijst.

   

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 393)