Het beste natvoer voor de kat

Datum: 6 januari, 2014
Laatst bijgewerkt: 3 augustus, 2022

Wat is het beste natvoer voor de kat? Ik help je graag een beetje wegwijs worden in het grote aanbod in merken. In dit artikel vind je

 • Een lijst met natvoer dat ik aanraad
 • Een lijst met natvoer dat voor een lagere prijs relatief goede kwaliteit biedt
 • Een lijst met korte merken-reviews
Het beste natvoer voor de kat

Hieronder een lijst met natvoedingen voor de kat die ik aanraad. De merken staan op volgorde van de prijs per kilo. 

Merk €/kg
Herrmanns (Biologisch, aanvullend) €8,-
Bio4pets.nl
Yarrah Paté Grainfree (biologisch) €10,50
Bio4pets.nl
Prins Nature Care €12,46 Medpets.nl
Bandit blik (biologisch) €12,50
Bio4pets.nl
Biofood Organic (biologisch, aanvullend) €14,71
Bio4pets.nl
Country Hunter Pouches €14,12
Cool4pets
Thrive Complete Kip €15,53
Lilly’s Kitchen Organic (biologisch) €16,90
Bio4pets
Almo Nature Green Label Kip €21,82
Medpets.nl
Farmina €23,75
Cool4pets
   


Blikje Applaws

Het beste goedkope natvoer 

De onderstaande goedkopere merken bieden naar mijn mening een prima kwaliteit voor de prijs.

Merk €/kg
Animonda Carny €3,54
Zooplus
MAC’s €4,37
Zooplus
Feringa  €5,-
Zooplus
Grau Graanvrij €5,14
Zooplus
Cat lovers gold €5,25
Petfoodexpress

Mijn mening over andere merken

Almo Nature €4,89 Een betaalbare blikvoeding op basis van tonijn. Ik heb zelf een beetje moeite met tonijn. Het schijnt enorm overbevist te zijn (niet duurzaam) en uit onderzoek bleek dat katten die op een menu van tonijn zaten, minder levendig waren en meer toxische stoffen binnenkregen.
Canagan €17,20 Ik vind tapioca en zonnebloemolie geen gewenste toevoeging. Zeker voor deze prijs, raad ik deze voeding niet aan.
Feline Porta21 €6,66 Prima samenstelling, en meestal geen plantaardige toevoegingen. De meeste smaken bevatten veel tonijn, maar er zijn een paar varianten met alleen kip. Ik zou niet voor de variant met 8% rijst gaan, maar de andere twee lijken me prima.
Greenwoods €9,80 Prima voer zonder plantaardige toevoegingen. Helaas voornamelijk tonijn. Ik vind het vrij duur voor de niet gespecificeerde samenstelling.
Schesir Pouches €10,- Helaas veel tonijn. De blikjes met kipfilet lijken me prima.
Welness Core €13,- Geen aanrader, het bevat vrij veel koolhydraten (aardappel). Ik heb er eentje berekend en die kwam op 5,1% koolhydraten uit, terwijl er 6,3% eiwit in zit. Dat zijn veel koolhydraten.

24 Comments

 1. Voerwijzer Meike

  Dan lijken me de kuipjes AH Basic een goede aanvulling op brokken. Of zelfs een goede vervanging van brokken, als het alternatief eigen merk-brokken is.

  Probeer anders ook eens Smuldier. Dat is diepvriesvoer, ligt in de veel supermarkten in de vriezer. Dat is veel gezonder en voedzamer en zelfs goedkoper als je naar de kiloprijs kijkt. 

 2. Voerwijzer Meike

  Ik weet niet welke ingrediënten de kuipjes van AH Basic bevatten, maar eigen merk supermarkt-voer is meestal van de minste kwaliteit. Wel denk ik dat deze kuipjes van betere kwaliteit zijn dan het veel goedkoop droogvoer.

  Ik meen me te herinneren dat het me wel meeviel, de ingrediënten van de AH Basic Kuipjes. 

  1. Daan

   dank voor de snelle reactie 🙂 wegens een krappe beurs kan ik me geen a merk veroorloven maar wil toch wel een beetje gezond voer voor mijn diertjes.

 3. Anoniem

  Beste Meike,

  Bedankt voor de reactie en het advies. Ik ben inmiddels goed onderzoek aan het doen naar voer. Voorlopig eet de kat hypoallergeen voer voorgeschreven door de dierenarts aangezien het een tijdje kan duren voordat er effect optreed, maar echt een geweldige samenstelling vind ik het niet. Uiteindelijk zou ik hem naar graanloos, hoog kwaliteit natvoer willen switchen.

  Ik wil de probiotica gaan bestellen. Kun je een kat ook de probiotica geven terwijl hij aan een antibioticakuur is? Hij is net begonnen met een 8 daagse kuur.

  Groeten.

 4. Voerwijzer Meike

  Dan ben je op de goede plek! Op deze pagina zie je suggesties van blikvoedingen die ik goed vind, met de prijs erbij. De minder dure zijn voor de prijs van goede kwaliteit.

 5. Anoniem

  Vraagje,
  onze al oudere kat haar kiezen zijn vroeger getrokken i.v.m. allergische reactie (dat is ons verteld voor de dierenarts).
  Na herstel kon zij nog prima op harde brokjes kauwen. Inmiddels lukt dit niet meer en betekend het dat we haar volledig zachtvoer moeten geven. Nu vinden we het erg lastig om het meest voedende en gezonde zachtvoer te vinden (die niet heel duur is).
  Iemand suggesties? 🙂

 6. Voerwijzer Meike

  He wat heftig, gelukkig kan passende voeding wel verschil maken. Ik raad je aan dit artikel te lezen: http://feline-nutrition.org/health/feline-inflammatory-bowel-disease-nature-and-treatment. Voor een goede probiotica kun je hier kijken: https://watisdebesteprobiotica.nl/probiotica-voor-honden-vergelijken.

  Kies een natvoeding zonder graan, en eventueel de eerste week ook zonder premix (toegevoegde vitamines en mineralen). Als je er zelf niet uitkomt, kan ik met je meezoeken en advies geven over supplementatie ter ondersteuning van de darmen, via: http://www.voerwijzer.com/advies-over-hondenvoeding-kattenvoeding

 7. Anoniem

  Is er iemand die advies kan geven over natvoer voor een kat met inflammatory bowel disease (inflammatoire darmziekten) die al aardig is vermagerd inmiddels en via prednison behandeld wordt. Na enig google-onderzoek kom ik erachter dat droogvoer niet bepaald ideaal is voor een kat en dat zeker een kat met deze aandoening beter natvoer met hoog percentage vlees kan eten. Alleen is het een wir war aan producten en informatie waaruit ik niet verder kom. Ik ben opzoek naar volwaardig natvoer dat droogvoer volledig vervangt.

  Alvast bedankt!

 8. Voerwijzer Meike

  Dag Bruno, wat fijn dat je kat geen suikerziekte meer heeft! Heel goed om dit met gezonde voeding zo te houden. Belangrijk is het om geen of heel weinig koolhydraten te voeren. Blikvoer is daar prima geschikt voor. Heb je ook rauwe vleesvoeding overwogen? Dat is goedkoper dan blikvoer en dan is de kwaliteit ook beter. Na herstel van suikerziekte hoef je verder niet speciaal voer te geven, de pancreas kan het zelf aan op de voeding die je geeft, en het enige is dat we dat zo willen houden. Dus niet meer koolhydraten gaan voeren dan je nu doet.

  Wil je toch blikvoer geven, dan zijn de merken Animonda Carny en Ferina beiden van redelijk goede kwaliteit en niet te duur. Het bevat alleen wat weinig spiervlees. Te bestellen bij zooplus.nl. Dog Lovers Gold is ook prima, maar zou ik gebruiken als afwisseling.

   

 9. Bruno

  Weet iemand wat ik mijn kat het beste kan geven?

  Afgelopen maand heb ik een kat geadopteerd (Harris, 1 jaar 7 maanden oud) dat is opzich prima gegaan, maar ik voer hem deze hele tijd Almo Nature Legend gevoerd (naast droogvoer), waarvan ik onlangs heb gelezen in meerdere bronnen dat het niet een compleet natvoer is.
  Het hele eireneten hievan is dat Harris tot even voor zijn adoptie aan zuikerziekte leed. Daar is hij nu zo goed als vanaf (geen prikjes, geen dieetvoer meer), maar ik wil graag daarom overstappen op een natvoer dat wel compleet is, en goed voor hem, gewoon voor de zekerheid.
  Mijn probleem is dat ik niets kan vinden op het internet over kattenvoeding voor na het herstellen van zuikerziekte. Ik loop nou al een paar dagen te zoeken en wordt wat wanhopig naar het kleinste beetje info.
  Weet er hier iemand iets over, misschien zelf over een van de natvoer merken in de lijst bovenaan?

  bij voorbaat dank
  Bruno

 10. Ann

  Ik heb ook goede ervaringen met Porta 21, Cosma nature en Cosma original.
  Hier willen ze geen paté of geperste brokjes in saus of zo, enkel de vezelahtige soorten zoals bovenstaande, Applaws en Almo nature.

 11. Voerwijzer Meike

  Een gezonde kat kan 1,5% rijst goed hebben. Ik heb de voorkeur voor zetmeelvrij blikvoer, maar voor deze prijs is het zeker een goede samenstelling.

 12. Linda

  Wij willen onze katten volledig overzetten op Catlovers gold blikvoer ipv brokken. Nu zag ik dat er wel bruine rijst in zit (1,5%) ..Is dit kwalijk?
   

  • Compleet Natuurlijk Holistische diervoeding, Super Premium Quality!
  • Natuurlijke ingrediënten gebalanceerd met essentiële vitaminen en mineralen
  • GEEN maïs, tarwe, soja of vulstoffen.
  • GEEN kunstmatige kleur- geur- of smaakstoffen!
  • Het vocht bestaat uit Kippenvleesbouillon!
  • Heerlijke reuk en smaak! –  uw Kat is er gek op!
  • Geschikt voor Katten met een gevoelige huid en maag.
  • Cranberries en toegevoegde Taurine.
  • Superieure Verteerbaarheid! 

  Samenstelling: 
  Kippenvlees (33%), Lamsvlees (24%), Kippenvleesbouillon (24%), Zalm (15%),Cranberries (1.5%),
  bruine Rijst (1.5%), Mineralen (1.0%), Vit. A: 3000 IU/kg, Vit. D3: 200 IU/kg, Vit. E: 30 mg/kg, 
  Taurine: 1500 mg/kg.
  Analytische bestanddelen: 
  eiwit: min. 10.7%, vet: min. 6.2%, celstof: 0.3%, as: 2.0 %, calcium: 0.24%, fosfor: 0.21%, vocht: 80%. 
  Calorieën : ME 440 kcal/per 400 gr. verpakking. 
  Sporenelementen:
   zinksulfaat monohydraat: 15 mg/kg, mangaansulfaat monohydraat: 3 mg/kg,
  kaliumjodide: 0.75 mg/kg, natriumseleniet: 0.03 mg/kg.

   
 13. Evy Van Heygen

  Wij hebben goede ervaring met Schesir, veel soorten en heel mooi van uitzicht. Stukken vlees in en genoeg vocht. Alleen is het spijtig genoeg niet volledig, waardoor – als je enkel dit zou geven – er wel tekorten in het lichaam komen. Als men dit voer volwaardig / volledig zou kunnen maken, zou het echt geweldig zijn.

 14. Gwen

  Ziwipeak = top! : geen conserveringsmiddelen noch suiker, vulstoffen of koolhydraten uit granen, meer dan 90% vleesinhoud (volledig natuurlijke ingrediënten). Sphynxen zijn er dol op en overeten zich er niet aan. Hun huid staat mooi, goede vertering en vaste ontlasting. Zelfde voordelen als rauwe voeding! Niet goedkoop maar elke eurocent waard..

 15. Mirjam

  Waar ik zelf goede ervaringen mee heb is het merk schesir. Verkrijgbaar in vele smaakvarianten in zowel blikjes als pouches en in verschillende formaten. Gewoon verkrijgbaar bij de fysieke dierenwinkel 😉 Heb me alleen altijd afgevraagd waarom je ook varianten hebt met fruit aangezien dat in mijn ogen niet in het menu van de kat zit. Maar ook genoeg varianten zonder fruit.

  Op de site van het merk staat het volgende:
  Schesir is altijd al het merk met de hoogste kwaliteit onder natuurlijke producten geweest.
  • 100% natuurlijke ingrediënten, van dezelfde kwaliteit als die van de ingrediënten voor menselijke consumptie.
  • Geen kleurstoffen, smaakversterkers of chemische conserveringsmiddelen.
  • Hormoonvrije kip en vis uit de open zee.
  • Zorgvuldige selectie van de beste delen van vis en vlees, gestoomd en met de hand bereid.
  • Maximale zorg in de bereiding van smakelijke en gezonde recepten.

  1. Voerwijzer Meike

   Schesir pouches hebben volgens Zooplus de volgende samenstelling:

   Tonijn: tonijn (55%), Rijst (1,5%). 
   Tonijn met kipfilet: tonijn (36%), kipfilet (27%), Rijst (1,5%).
   Tonijn met wolfsbaars: tonijn (57%), wolfsbaars (5%), Rijst (1,5%).
   Kipfilet: kipfilet (62%), Rijst (1,5%).
   Kipfilet met wolfsbaars: kipfilet (75%), wolfsbaars (5%), Rijst (1,5%).

   Ook de blikjes bevatten vooral tonijn. Opzich prima, ik heb zelf alleen een beetje moeite met tonijn. Het schijnt enorm overbevist te zijn (niet duurzaam) en uit onderzoek bleek dat katten die op een menu van tonijn zaten, minder levendig waren en meer toxische stoffen bevatten.

   Voor de prijs van bijna €10,-/kg zou ik dus liever een ander natvoer kiezen.

 16. Jn van der Wurff

  Ik heb zelf nog goede ervaringen met;

  • Feline Porta 21 (46% vlees)
  • Almo Nature (55% vlees)
  • Greenwoods (75% vlees)

  Alle natvoer wordt gebruikt als bijvoeding.