Acana Pacifica


Laatst bijgewerkt: 27 april, 2022

Ingredienten

Verse hele pacifische haring (14%), verse hele chileense pelser (12%), verse hele pijltandheilbot (8%), meel van hele haring (8%), meel van pacifische kabeljauw (7%), meel van hele wijting (7%), hele groene erwten, hele rode linzen, hele kikkererwten, hele groene linzen, koolvisolie (6%), verse hele zilverheek (4%), verse hele redstripe rockfish (4%), hele pintobonen, hele gele linzen, zongedroogde luzerne, koudgeperste zonnebloemolie, linzenvezel, gedroogd bruin zeewier, verse pompoen, verse muskaatpompoen, verse pastinaak, verse boerenkool, verse spinazie, verse sareptamosterd, vers knolraapblad, verse wortelen, verse red delicious-appel, verse bartlett-peer, gevriesdroogde kabeljauwlever (0,1%), verse veenbes, verse blauwe bes, cichorei, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottel.

Toevoegingen: Toevoegingen: 200 IE vitamine E, 100mg zinkchelaat, 10 mg koperchelaat, Enterococcus faecium NCIMB10415: 600×10^6 CFU (probiotica)

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
35% 17% 25% 7% 6% 10% 1.5% 1.1% 3850 2% 2% 0.9% 0.7% 700mg/kg 900mg/kg 30%

Beoordeling:

Acana Regionals Pacifica vind ik een visbrok met een goede samenstelling, die goed geschikt is bij voedselallergie. Het heeft een mooie hoeveelheid vis en niet teveel koolhydraten. 

De koolhydraten zijn voornamelijk peulvruchten, wat een lagere glycemische waarde heeft en dus minder effect op de schommeling van de bloedsuikerspiegel.

Het nadeel van een brok met veel vis, is dat er meer zware metalen inzitten, doordat vis meestal vervuild is. Daarom raad ik af om een visbrok langdurig als hoofdvoeding te voeren, tenzij het nodig is bij bijvoorbeeld voedselallergie. Ter afwisseling is een visbrok prima geschikt. Lees meer over de voor- en nadelen in het artikel Zijn visbrokken gezond

Acana Pacifica bevat zonnebloemolie. Normaalgesproken vind ik dat geen goede toevoeging, omdat het veel omega 6 bevat en dat oxideert snel. Acana heeft in dit geval de zonnebloemolie toegevoegd te zorgen voor genoeg omega 6 in de voeding. In de meeste brokken zit vet van gevogelte voor genoeg omega 6, maar dat is bij voedselallergie niet altijd geschikt. Ook visolie oxideert snel. Deze brok is dus minder lang goed na openen van de zak dan brokken zonder visolie en plantaardige olie. Ik zou de brok maximaal 2 weken bewaren na openen, en de zak in een goed afsluitbare ton zetten.

Geschikt bij allergie
Deze brok is geschikt voor honden met allergie-klachten. Er zit alleen vis als eiwitbron in, geen andere diersoorten of ei. Ook prima als eliminatiedieet, maar houdt er rekening mee dat er meerdere vissoorten inzitten.

Pro’s

 • Redelijk hoog visaandeel, hierdoor genoeg kwalitatief eiwit
 • Bevat maar een paar toegevoegde mineralen, omdat bijna alle voedingsstoffen er in voldoende hoeveelheden in de ingrediënten zit
 • De mineralen die zijn toegegoegd zijn in de vorm van chelaten toegevoegd
 • Relatief lage bereidingstemperatuur (93 graden celcius
 • Genoeg efficiënt omega 3

Cons

 • Bevat veel vis en daardoor hogere gehaltes zware metalen 

Hoe zit het met het risico op DCM?
De graanvrije brokken van bepaalde merken, waaronder Acana, lijken een verhoogd risico te geven op de hartaandoening DCM (zie deze nieuwsberichten). Het risico is groter, maar nog steeds wel heel erg klein (zie dit artikel), of zelfs niet vergroot (zie dit onderzoek), zeker als je meerdere merken voert. Ik raad de voeding nog steeds aan, maar het is wel goed de symptomen te kennen, zodat je het op tijd kunt herkennen. Ik raad de graanvrije brokken van Acana af voor Golden Retrievers, omdat bij dit ras meer aanwijzingen zijn voor de gevoeligheid voor het ontwikkelen van voedingsgerelateerde DCM op graanvrije brokken.

Wil je het eventuele risico helemaal vermijden? De Acanabrokken met graan (haver) lijken geen risico te geven, dit is de Classic-lijn van Acana. Ook Farmina is een goed merk, waarbij ook de graanvrije brokken  nooit problemen geven voor zover bekend. Farmina heeft ook goede visbrokken voor honden met allergie, zoals Farmina N&D Ocean Haring & Sinaasappel en Farmina N&D Ocean Kabeljauw pompoen en sinaasappel.

Verkoop informatie:

Acana Regionals Pacifica is verkrijgbaar in zakken van

2 kilo voor €25,90 (12,95/kg)
6 kilo voor €51,90 (€8,65/kg)
11,4 kilo voor €83,90 (€7,36/kg)

Acana bestellen
Acana hondenbrokken kun je online bestellen bij Cool4pets. Verzendkosten in NL en BE slechts €3,- en bij een bestelwaarde vanaf €39 geen verzendkosten.

Orijen hondenvoer Bestellen

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
krokant, adult, puppy, alle leeftijden-brok, bij allergie, 1 - 4 kg verpakking, 4 - 10 kg verpakking, > 10 kg verpakking peulvruchten vis wild (vis), gekweekt (vis) probiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, vers vlees, chelaten plantaardige olie, visolie www.championpetfoods.com

20 Comments

 1. Leon

  Moccades,

  Bij allergieën is het onzin om zomaar te denken dat de allergie door een vleessoort komt en vervolgens voer met één vleessoort te gaan uitproberen.

  Als je deze brokken met vis gaat geven, en het gaat (hopelijk) goed, dan weet je nog steeds totaal niets.
  Je weet dan niet óf je hond überhaupt allergisch is voor een bepaald soort vlees (want je hond kan makkelijk ook allergisch zijn voor iets totaal anders dan vlees), en als het wel al aan het vlees zou liggen, dan weet je nog steeds niet voor welk soort vlees je hond allergisch is.
  Wil je ooit toch eens andere brokken gaan geven of je hond op iets lekkers trakteren, dan kunnen de problemen zomaar opeens weer terugkomen. Daarom is het van belang om precies te weten waarvoor je hond allergisch is -dmv testen.

  Tot slot, ook als het mis zou gaan met dit voer weet je niets: Reageert je hond er allergisch op, dan hoeft dat absoluut niet te betekenen dat je hond allergisch is voor vis. Hij kan ook op de andere ingrediënten reageren.

 2. moccades

  Leon, onze hond is nu 1 jaar oud en is zijn heel leven lang aan de diarree. kreeg eerst vers vlees – van de fokker overigens. toen werd van een collega dierenarts aangeraden met vers vlees te stoppen. diarree werd gelukkig minder, maar toen begon hij in de winter met een jeukende buik en bultjes in zijn oksels..
  Binnen 2 weken na gave van anallergenic zijn alle bultjes en jeuk verdwenen. dat was de reden dat de dierenarts voor geen allergietest koos, niet omdat het te duur zou zijn. ik heb het volste vertrouwen in mijn dierenarts. het is een dierenarts die al mijn honden heeft verzorgd en die zijn toch echt zeer oud geworden.

 3. Leon

  Moccades, je zal eerst moeten weten waarvoor je hond allergisch is, anders wordt het moeilijk. Het beste voer kan dan nog problemen geven.
  Je zou één van de Acana singles (drie of vier varianten) kunnen geven, dan beperk je je al tot één vleessoort, maar dan nog….een allergie kan een hond voor zóveel zaken hebben – er moet goed uitgezocht worden waarvoor hij allergisch is, zo maar op goed geluk iets gaan proberen haalt meestal niets uit.

  Je kan natuurlijk ook zelf koken, dan kun je de ingrediënten enorm beperken en toch een gezonde maaltijd voor je hond neerzetten. Wel moet je dan een goed recept hebben waarvan gegarandeerd is dat je hond alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Je hoeft niet elke dag te koken: Je kan porties invriezen.

  1. moccades

   Leon,
   mijn dierenarts heeft deze plan van aanpak bedacht, niet ik. zij stelde dus voor met een voedingsbron te beginnen, dus of vis, konijn of wildzijn. onze hond is nu helemaal schoon door 6 weken lang alleen maar anallergenic te eten, zonder snoepjes of andere lekkere dingen. ik mag dus met een van de boven genoemde diersoorten beginnen. krijgt hij weer uitslag stoppen we en zoeken verder met een ander dier.

   1. Leon

    Ahum, je kan het zo proberen en hopelijk heb je succes, maar ik vraag me af hoe je dierenarts erbij komt dat het aan het vlees (diersoort) ligt. Dat kun je namelijk alleen maar weten als je allergietesten doet en die zijn blijkbaar niet gedaan, anders wist je al welk vlees je zou moeten vermijden.

    Allergie kan door zoveel stoffen in de voeding komen.
    Natuurlijk kost allergie-onderzoek wel wat, maar als het niet opschiet met deze (onwetenschappelijke) aanpak van je dierenarts, dan zou ik naar een faculteit diergeneeskunde van een universiteit gaan en daar de allergie(ën) laten uitzoeken.
    Anders ga je -ben ik bang- nog veel bij je eigen dierenarts en aan het proberen van voer uitgeven, zonder dat je ermee opschiet.

    1. Leon

     PS: Dit voer is -door de afwezigheid van granen- natuurlijk wel een goed voer om het mee te proberen. Is je hond allergisch voor een bepaald graan, dan sluit je dat al uit.
     Alleen weet ik niet of ik een hond levenslang op vis zou willen zetten. Alleen daarom al zou het goed zijn om precies – via testen- uit te zoeken waarvoor je hond precies allergisch is.

 4. moccades

  Hoi Maaike,
  ik ben op zoek naar voer voor mijn koningspoedel van 1 jaar. Hij heeft een voedselallergie en is nu bezig met anallergenic van Royal Canin. Dus we zijn op zoek naar goed voer, waar hij waarschijnlijk geen last van krijgt. Mijn oog viel op Acana, maar hoor niet alleen maar positieve geluiden. Wat denk jij?

 5. Katrien

  In de wild coast zit haver in en hier niet. Kan haver kwaad in een brok? Is dit gezond want is toch een graan? Ik twijfel om af en toe eens een visbrok te geven ter afwisseling voor smaken. Welke is dan de beste? De wild coast met haver of de pacifica waar ze blijkbaar veel op drinken en plassen? Mijn pup staat nu op de acana puppy en junior waar ik vol lof over ben!!

 6. marry

  Beste Meike,
  Wij voeren al een tijdje Acana Pacifica aan onze atopische hond, maar nu merken we dat ze er niet zo’n trek meer in heeft. Daarbij zouden we ook wel weer willen overstappen op een vleesbrok. We vroegen ons af of Acana Pacifica goed af te wisselen is met de brokken van Purizon Single Meat Adult Eend met Appel, aangezien deze ook in jouw lijst staat van hypoallergene hondenbrokken. Ook zou ik graag willen weten of dit ook kwalitatief goede brokken zijn.

  1. Voerwijzer Meike

   Ja, ik vind de brokken van Purizon van prima kwaliteit (maar minder dan Acana), en je kunt Purizon en Acana prima afwisselen. Het verschilt per hond of de overgang geleidelijk moet, dit is ook afhankelijk van de darmflora en dus van wat de hond nog meer eet.

 7. Simone

  Omdat de vegan Yarrah brokjes bijna niet weg te krijgen waren (ook niet met van alles eroverheen om het lekkerder te maken) de Acana Pacifica geprobeerd. Zitten geen rare toevoegingen bij, wat voor mij een absolute must is. Mijn Galgo vond het absoluut heerlijk! Ik had al gelezen bij de reviews van Zooplus dat veel honden er veel dorst van krijgen en dus vaker moeten plassen, zelfs in huis. Ik heb de gok gewaagd met de kleinste verpakking, maar helaas gebeurt het hier ook. Sinds ze bijna volledig op de Pacifica is overgestapt drinkt ze zich suf en plast in de nacht in de kamer.. Dit is niet handig. Nu de visvariant proberen van Orijen, kijken hoe dit gaat. Is ook bio. Beide merken heel duur wat mij betreft, de Yarrah kost een prikkie vergeleken bij dit luxe voer.. Maar hoe dan ook wil ik zuivere voeding.

  1. jojojody

   Hallo,

   Ik ben op zoek naar een goede brok voor mijn allergische Franse bulldog. Hij krijgt nu vers vlees maar heeft altijd hele dunne ontlasting. Vandaar dat ik opzoek ben naar een goede volledige brok zonder kip granen en gevogelte. We geven hem nu green pet veggie food. Hier zit helemaal geen vlees of vis in.  Graag ook een brok waarvan hij ziet zo snel dik wordt.

Reacties kunnen maximaal 600 karakters bevatten

Laat een reactie achter