Acana Singles Pacific Pilchard

Ingredienten

Verse hele chileense pelser (25%), meel van hele pelser (18%), hele groene erwten, hele rode linzen, hele kikkererwten, pelserolie (7%), verse boerenkool (1,5%), verse bladspinazie (1,5%), vers knolraapblad (1%), koudgeperste zonnebloemolie, linzenvezel, hele groene linzen, hele gele linzen, verse hele muskaatpompoen, verse hele pompoen, gedroogd bruin zeewier, gevriesdroogde pelser (0,1%), verse hele cranberry’s, verse hele blauwe bes, cichorei, kurkuma, mariadistel, kliswortel, lavendel, heemstwortel, rozenbottel.

Toevoegingen: vitamine E, zink, koper.

Analyse:

Eiwit (min.) Vet (min.) Koolhydraten Ruwe as (max.) Vezel (max.) Vocht (max.) Calcium (min.) Fosfor (min.) Kcal/kg Omega-6 (min.) Omega-3 (min.) DHA (min.) EPA (min.) Glucosamine (min.) Chondroitinesulfaat (min.) Dierlijk eiwit
31% 15% 29.5% 7.5% 5% 12% 1.1% 0.9% 3393 2.5% 1.5% 0.4% 0.3% 700mg/kg 900mg/kg 23%

29.5% koolhydraten
Per kg (niet toegevoegd, maar gemeten waarde)
12.000 IE vitamine A
1500 IE Vitamine D
300 IE Vitamine E
0,3% natrium
0,13% magnesium
231 mg zink
20 mg koper
3,2 mg jodium
0,71 mg selenium

Voor een uitgebreid overzicht van hoeveelheden vitamines, mineralen en aminozuren, zie https://acana.com/our-foods/singles/pacific-pilchard/?lang=nl

Het gehalte dierlijk eiwit heb ik geschat

Beoordeling:

Ik vind Acana Pacific Pilchard een brok met een goede samenstelling. Het bevat een mooie balans van eiwitten en vet en deze zijn ook van goede kwaliteit. Bijzonder aan Acana is dat bijna alle voedingsstoffen uit de ingrediënten gehaald kunnen worden, er zijn maar enkele vitamines en mineralen toegevoegd, en wel in goed opneembare vorm.

Koolhydraatbronnen
Deze brok bevat groene erwten, rode linzen en kikkererwten als koolhydraatbronnen. Dit is erg geschikt omdat het niet voor een sterke suikerspiegelschommeling zorgt, zoals veel andere koolhydraatbronnen wel doen.

Zonnebloemolie
In Acana Pacific Pilchard zit zonnebloemolie. Dit vind ik geen ideaal ingredient, omdat het veel Omega 6-vetzuren bevat. Een nadeel van omega 6 is dat het ontstekingsbevorderend is, maar omdat er genoeg omega 3 inzit om in balans te zijn is dit geen probleem. Wat ik wel een probleem vind, is dat het snel oxideert, wat ongezonde stoffen oplevert en zorgt voor afbraak van bepaalde vitamines. Acana gebruikt deze olie juist om het Omega 6 gehalte. In vis zit veel Omega 3, en om de verhouding met Omega 6 naar hun mening beter te maken voegen ze een beetje zonnebloemolie toe.

5 Sterren?
Ik heb deze brok 5 sterren gegeven, maar dit is in vergelijking met andere visbrokken. Ik vind een visbrok namelijk niet geschikt om permanent als enige voeding te geven, tenzij het nodig is om de hond klachtenvrij te houden. Lees hier meer over in het artikel Is een vis-brok gezond?

Pro’s

 • Bevat eiwit van goede kwaliteit (verse en gedroogde vis)
 • Meeste voedingsstoffen komen uit de ingrediënten
 • Bevat goed opneembare mineralen
 • Vrij van ongewenste synthetische toevoegingen. Het bevat in tegenstelling tot veel andere merken ook geen BHT of BHA in het vleesmeel en de toegevoegde olie.
 • Vis uit de oceaan

Con’s

 • Het bevat zonnebloemolie
 • Doordat het veel visolie en zonnebloemolie bevat, is de brok niet lang te bewaren. Het advies is om de brok na openen niet langer dan twee weken te bewaren, en bewaar de zak na openen in een goed afgesloten licht- en luchtvrije ton, of in de koelkast of vriezer.
 

Verkoop informatie:

Acana Singles Pacific Pilchard is verkrijgbaar in zakken van
340 gr voor €4,75
2 kg voor €23,25 (€11,63/kg)
6 kg voor €55,50 (€9,25/kg)
11,4 kg voor €89,25 (€7,83/kg)

Acana Singles Pacific Pilchard kun je online bestellen bij medpets.nl.

Score Soort brok Zetmeelbron Diersoort Herkomst vlees Bevat Niet vrij van Website
geëxtrudeerd peulvruchten vis wild (vis) prebiotica, visolie, glucosamine & chondroitine, analyse aminozuren, vers vlees, chelaten plantaardige olie, visolie acana.com

6 Comments

 1. corine Oosterwijk

  ik heb 2 x een zak van 2 kilo gekocht nu met 1e zak bezig,na 6 weken lang de wolfsblut black bird gevoerd te hebben.
  Heb het idee dat ze meer krabt,zou dat kunnen komen omdat er meer eiwit in brok zit ?
  Hierna gaan we de Welby eend proberen.

  1. Voerwijzer Meike

   Dat weet ik niet, maar ongeacht de oorzaak lijkt het me goed om een andere brok te proberen als deze jeuk veroorzaakt. Je kunt kijken of het beter gaat als je wat minder voert, als het aan de hoeveelheid verhit eiwit ligt, dan zou de jeuk kunnen verminderen. Je zou ook dezelfde hoeveelheid over een maaltijd extra kunnen verdelen, dan hoeft het lichaam minder eiwit ineens te verwerken.

Geef een reactie